Županija

SIGURNA KUĆA GOTOVA DO SRPNJA 2023. ‘Josipov dom’ bit će trajno sklonište za žrtve nasilja

SIGURNA KUĆA GOTOVA DO SRPNJA 2023. 'Josipov dom' bit će trajno sklonište za žrtve nasilja

Prvim radnim sastankom partnera projekta ‘Josipov dom’ počele su aktivnosti na uspostavljanju sustava podrške i rekonstrukciji objekta sigurne kuće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nositelj projekta ‘Josipov dom’ je Dubrovačko-neretvanska županija, uz potporu Caritasa dubrovačke biskupije kao projektnog partnera te Regionalne agencije DUNEA kao stručne pomoći u provedbi.
-Ovim projektom trajno rješavamo problem smještaja za žrtve nasilja – istaknula je uvodno zamjenica župana Žaklina Marević zahvalivši svima koji su sudjelovali u pripremi i koji će sudjelovati u provedbi projekta.
Vrijednost projekta, koji se 85 postofinancira iz Europskog socijalnog fonda i 15 posto iz nacionalnih sredstava Republike Hrvatske je 11,696.487,54 kuna, a završetak je planiran u srpnju 2023. godine.
Dubrovačko-neretvanska županija bila je jedna od šest hrvatskih županija u kojima nije bilo sigurne kuće za zbrinjavanje žrtava nasilja, no kontinuirano se radilo i radi na osiguravanju prvo privremenog, a sada i trajnog rješenja, javljaju iz Županije.
U svrhu ostvarenja trajnog rješenja za sklonište za žrtve nasilja u obitelji, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Caritasom Dubrovačke biskupije i Dubrovačkom biskupijom našla je odgovarajuću lokaciju, na kojoj postoji nekretnina koju je potrebno prenamijeniti i u potpunosti rekonstruirati te opremiti sukladno Pravilniku o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga u svrhu osiguravanja sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji. Projekt, uz uspostavu sustava podrške i rekonstrukciju objekta, uključuje i jačanje kapaciteta stručnjaka i osoba koje rade sa žrtvama nasilja kao i podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja i njegovim negativnim posljedicama.
Projektne aktivnosti na radnom sastanku predstavile su Ivana Prce i Tea Sekulo iz Regionalne agencije DUNEA, te su dogovoreni sljedeći koraci u provedbi projekta.
Na sastanku su sudjelovale i ravnateljica Caritasa dubrovačke biskupije Sanja Šanje sa suradnicima, ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist