Županija

SIGURNA KUĆA GOTOVA DO SRPNJA 2023. ‘Josipov dom’ bit će trajno sklonište za žrtve nasilja

Prvim radnim sastankom partnera projekta ‘Josipov dom’ počele su aktivnosti na uspostavljanju sustava podrške i rekonstrukciji objekta sigurne kuće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nositelj projekta ‘Josipov dom’ je Dubrovačko-neretvanska županija, uz potporu Caritasa dubrovačke biskupije kao projektnog partnera te Regionalne agencije DUNEA kao stručne pomoći u provedbi.
-Ovim projektom trajno rješavamo problem smještaja za žrtve nasilja – istaknula je uvodno zamjenica župana Žaklina Marević zahvalivši svima koji su sudjelovali u pripremi i koji će sudjelovati u provedbi projekta.
Vrijednost projekta, koji se 85 postofinancira iz Europskog socijalnog fonda i 15 posto iz nacionalnih sredstava Republike Hrvatske je 11,696.487,54 kuna, a završetak je planiran u srpnju 2023. godine.
Dubrovačko-neretvanska županija bila je jedna od šest hrvatskih županija u kojima nije bilo sigurne kuće za zbrinjavanje žrtava nasilja, no kontinuirano se radilo i radi na osiguravanju prvo privremenog, a sada i trajnog rješenja, javljaju iz Županije.
U svrhu ostvarenja trajnog rješenja za sklonište za žrtve nasilja u obitelji, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Caritasom Dubrovačke biskupije i Dubrovačkom biskupijom našla je odgovarajuću lokaciju, na kojoj postoji nekretnina koju je potrebno prenamijeniti i u potpunosti rekonstruirati te opremiti sukladno Pravilniku o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga u svrhu osiguravanja sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji. Projekt, uz uspostavu sustava podrške i rekonstrukciju objekta, uključuje i jačanje kapaciteta stručnjaka i osoba koje rade sa žrtvama nasilja kao i podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja i njegovim negativnim posljedicama.
Projektne aktivnosti na radnom sastanku predstavile su Ivana Prce i Tea Sekulo iz Regionalne agencije DUNEA, te su dogovoreni sljedeći koraci u provedbi projekta.
Na sastanku su sudjelovale i ravnateljica Caritasa dubrovačke biskupije Sanja Šanje sa suradnicima, ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Pročitajte još

SASTANAK U OPĆINI Kanalizacijsku mrežu Čibače sufinancirat će Hrvatske vode

Dulist

Dobroslavić: Sve zemlje zapadnog Balkana trebale bi postati članice EU

Dulist

Potpisan ugovor za izgradnju pročistača otpadnih voda i podmorskog ispusta u Moluntu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija