Županija

Održana prva radionica u sklopu projekta razvoja cikloturizma u županiji

U sklopu izrade Operativnog plana razvoja cikloturizma Dubrovačko-neretvanske županije održana je prva virtualna radionica na kojoj su predstavljene osnove i polazna stajališta dokumenta koji bi trebao biti strateški razvojni dokument ovog segmenta turističke ponude. Na radionici je prezentirano trenutno stanje te prednosti i nedostaci, kao i mogućnosti i ograničenja u sektoru cikloturizma. Putem internetske komunikacijske platforme na radionici je bilo prisutno 26 zainteresiranih sudionika iz područja cijele županije. Pozvani su bili predstavnici jedinica lokalne samouprave i lokalnih turističkih zajednica te predstavnici agencija i udruženja koji se bave biciklizmom ili su uključeni u lokalne inicijative s ciljem razvoja i promocije cikloturizma, ističu iz županije.

-Izrada ovog dokumenta je važna kako bi bila kvalitetno polazište daljnjih razvojnih projekata i objedinjavanja ponude tematskih turističkih ruta za cikloturiste koji su u stalnom porastu. Stoga nam je važno da se u izradu uključi što više sudionika kako bismo zajedno doprinijeli izradi što kvalitetnijeg dokumenta – naglasio je Ivo Klaić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i more Dubrovačko neretvanske županije.
Na radionici je sudjelovala i Lidija Miščin, predsjednica nacionalnog koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma. Druga faza izrade Operativnog plana je prikupljanje lokalnih ideja i projekata koji su potrebni za izradu daljnjih smjernica plana razvoja, za što će se oformiti uža radna skupina, nakon čega će se rezultati prezentirati na narednoj radionici tokom ožujka. Opreativni plan za Dubrovačko neretvansku županiju izrađuje splitska tvrtka Micro project d.o.o., a financira se u okviru projekta MIMOSA iz programa INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020.

Pročitajte još

Turistička zajednica županije nakon tri godine na sajmu u Barceloni

Dulist

TURISTIČKO VIJEĆE Naša destinacija među najbolje bukiranim odredištima

Dulist

Župan Dobroslavić sudjelovao na konferenciji u organizaciji Društva za oblikovanje održivog razvoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija