Kultura

Šiblova “Dva pogleda unatrag” u Sponzi

U sklopu popratnog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara i u suradnji s Državnim arhivom u Dubrovniku retrospektivna izložba Duška Šibla pod nazivom „Dva pogleda unatrag“ otvorit će se večeras, 13. srpnja u ponoć u atriju palače Sponza.

Na izložbi će biti prikazani radovi nastali posljednjih tridesetak godina, a samo otvaranje večeras u Sponzi obilježit će  svojevrsni slikarski performance. Slikar će pred publikom i uz klavirsku pratnju naslikati djelo naziva „Cijena slobode“ koje će potom biti pridruženo ostalim izloženim radovima, kao posljednje u retrospektivi.

Duško Šibl rođen je 1951. godine u Zagrebu, studij slikarstva završio je na londonskom Byam Shaw School of Art, a magistrirao na glasovitom Royal College of Art. Od 1982. godine izlaže samostalno te sudjeluje na mnogim skupnim izložbama u domovini i Europi, a od nedavno se bavi i performansom. Živi i radi u Zagrebu, Londonu i Dubrovniku.
Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 29. srpnja.

Pročitajte još

U subotu u Dvoru nastup Brass & Percussion septeta DSO-a uz Vida Veljaka

Dulist

Maestro Ivan Repušić dobitnik je Nagrade Ivo Dražinić

Dulist

POGLEDAJTE NJIHOVO UMIJEĆE! Film nastao u sklopu radionice MUZA oduševio gledatelje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija