Grad

SHABAB OMAN II Stigao nam je zanimljiv jedrenjak, evo kad ga možete posjetiti!

Stigao nam je zanimljiv gost! Rano jutros u Gruž je uplovio školski brod Shabab Oman II Kraljevske mornarice iz Omana. Ostat će u gradu do 13. svibnja. Njegovo ime u prijevodu znači Omanska mladost II, a jedinstven je jedrenjak na svijetu – dužine 87 metara i s čak 29 jedara.

Ovaj brod je uvijek u diplomatskoj misiji, a jedan od njegovih ciljeva je upoznavanje i povezivanje različitih kultura s kulturom Omana te otvaranje različitih mogućnosti suradnje, od kulturne, obrazovne, turističke, gospodarske i tako dalje.

Brod Shabab Oman II otvoren je za posjete danas od 11 do 18 sati te u srijedu od 10 do 18 sati. Svi su dobrodošli upoznati se s omanskom tradicijom plovidbe, turističkim potencijalima i bogatim kulturnim nasljeđem Omana, kao i vidjeti unutrašnjost ovog impresivnog plovila.

Kako navodi veliki poznavatelj plovila i ‘kolekcionar dubrovačke povijesti’, gospar Ivo Batričević, u grupi Dubrovnik nekad, dosada su doplovili ili boravili mornaričko školski brodovi Libertad (Argentina), Flying Clipper (Švedska), Kruzenstern (SSSR), Esmeraldas (Čile), Belem (Francuska), Alexander von Humboldt II (Njemačka), Vila Velebita (Kraljevina), Dubravka (Kraljevina), Jadran (Jugoslavija), Amerigo Vespucci (Italija), Palinuro (Italija), Dar Pomorza (Poljska) i Shabab Oman II (Oman).

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] FRANO ĐUROVIĆ: Kad me netko pita: ‘Odakle ste?’, uvijek ću reći – iz Dubrovnika

Mia Njavro Banić

O CIJENAMA, TRENDOVIMA, INTERIJERIMA Brat i sestra, Božo i Barbara Knez u svijetu nekretnina

Maria Prkut

OD IGLE DO LOKOMOTIVE Prvi cavtatski Vintage bazaar bio je pun pogodak!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija