Županija

ŠESTU GODINU ZAREDOM Županija isplaćuje potporu obiteljima s četvero i više djece

ŠESTU GODINU ZAREDOM Županija isplaćuje potporu obiteljima s četvero i više djece

Dubrovačko-neretvanska županija šestu godinu za redom isplaćuje novčane potpore obiteljima s više djece u svrhu olakšavanja početka nove školske godine.

Stoga će i ove godine, Dubrovačko-neretvanska županija isplaćivati financijsku potporu obiteljima koje ostvaruju pravo na dječji doplatak za četvero i više djece, a kojih, prema službenim podacima HZMO za 2019. godinu, na području Dubrovačko-neretvanske županije ima 275.

Financijske potpore u visini od 500 do 3 tisuće kuna isplaćivat će se na tekući račun roditelja, koji je korisnik doplatka za djecu, ovisno o broju djece u obitelji te postojećoj potpori grada ili općine u kojoj obitelj živi. Pri raspodjeli sredstava posebno se vodilo računa o mnogobrojnim obiteljima u našoj županiji koje istovremeno upućuju u školu veći broj školaraca jer obitelji s brojnom djecom predstavljaju naše najveće bogatstvo. Dubrovačko-neretvanska županija se zalaže za sustavnu podršku obitelji te će i ubuduće, u suradnji s općinama i gradovima poduzimati mjere radi poticanja demografske revitalizacije.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist