„Festival vina i gastronomije DUBROVNIK 2015.“ Tradicionalno, već šestu godinu, održat će se u Dubrovniku, u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik 03. i 04. ožujka 2015. godine.
Tijekom dva dana Festivala, biti će održane prezentacije gastro ponude grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, uz edukativne radionice za zaposlenike u turizmu, hotelijerstvu i ugostiteljstvu, javljaju iz Grada Dubrovnika.
Na Festivalu vina i gastronomije sudjelovati će vinari Dubrovačko – neretvanske županije, hotelijeri i restorateri, koji će prezentirati svoje umijeće prigotovljavanja i posluživanja jela i pića te umijeće pripremanja barskih mješavina – koktela.
U okviru pratećeg dijela programa biti će održane brojne stručne radionice i promocije vezane uz gastronomiju u Dubrovačko – neretvanskoj županiji i Hrvatskoj.
Ova manifestacija se, već tradicionalno, održava svake godine pred početak glavne turističke sezone s ciljem promicanja i unaprjeđenja struke, pomoći ugostiteljima i hotelijerima grada Dubrovnika kako bi se što bolje pripremili za nastupajuću sezonu, kao i podigli kvalitetu proizvoda i usluga na veću razinu u destinaciji, a sve sa ciljem ostvarivanja većeg prometa i zadovoljstva gostiju.
Festival će posjetiti veliki broj zaposlenika u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, vlasnika i predstavnika restorana, hotela, putničkih agencija, turističkih zajednica, proizvođača hrane i vina, kao i svih onih čija je profesija vezana za turizam, hotelijerstvo i ugostiteljstvo.
Svečano otvorenje biti će 03. ožujka 2015. godine s početkom u 09:00 sati u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik– Babin Kuk.
„Festival vina i gastronomije DUBROVNIK 2015.“ organiziraju Upravni odjel za poduzetništvo, turizam i more Grada Dubrovnika uz suradnju Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije, TZ Grada Dubrovnika, Gospodarske i Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije.