Sport

ŠEST JUGAŠA NA PRIPREMAMA ‘Barakude’ s Xavijem Garciom na Olimpijske igre

ŠEST JUGAŠA NA PRIPREMAMA 'Barakude' s Xavijem Garciom na Olimpijske igre

Vaterpolisti Juga CO Marko Bijač, Marko Macan, Luka Lončar, Maro Joković i Loren Fatović našli su se na popisu izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivice Tucka za pripreme za nadolazeće Olimpijske igre u Riju.

Osim Jugove petorke na popisu su se našli i Josip Pavić, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Damir Burić, Ivan Milaković, Ivan Buljubašić, Ivan Krapić, Boris Pavlović, Anđelo Šetka, Antonio Petković, Petar Muslim, Luka Bukić, Ante Vukičević te Sandro Sukno, koji je ‘do jučer’ bio suspendiran.

-Naravno da se na popisu kandidata nalazi Sandro Sukno jer, složit ćete se, reprezentacija s njim ili bez njega nije ista. Kronologiju sukoba znate. Ja sam Sandra, Obradovića i Paškvalina suspendirao zbog neprimjerenog ponašanja još 7. travnja. Sandro se odmah ispričao i meni i suigračima i u više navrata je izrazio žaljenje zbog tog čina. Naravno da sam ja želio na raspolaganju imati sve najbolje igrače i da je Sandro među njima – izjavio je Tucak naglašavajući da mu se ni Obradović ni Paškvalin nisu ispričali za prekršaj.

-Ovim igračima ću pridodati i ljevorukog napadača Xavija Garciju koji već ima hrvatsko državljanstvo i izrazio je želju da nastupa za Barakude, ali do 18. srpnja ne smije nastupiti ni za jednu reprezentaciju i mi ćemo to poštivati – rekao je izbornik i izrazio uvjerenje da su to igrači s kojima može izboriti jedno od mjesta na pobjedničkom postolju.

Inače, službene pripreme za najvažnije sportsko natjecanje počinju 12. lipnja u Šibeniku, a već okupljenim reprezentativcima tamo će se pridružiti i Tuckovi izabranici iz VK Jug koji se nakon osvajanja prestižne Lige prvaka trenutno nalaze na zasluženom odmoru.

-Naša je želja na Olimpijskim igrama uključiti se u borbu za medalju, put je izuzetno težak kako nama tako i drugima. Mislim da imamo dobru reprezentaciju i ako sve odradimo najbolje što možemo vjerujem da se možemo nadati uspješnom rezultatu – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Nakon priprema u Šibeniku, Hrvatska vaterpolska reprezentacija seli u Dubrovnik gdje ih tijekom priprema od 20. do 23. lipnja očekuje i prijateljska utakmica s reprezentacijom Mađarske. Nakon toga putuju na međunarodni turnir u Herceg Novi gdje će od 23. do 26. lipnja odmjeriti snage s reprezentacijama Španjolske, Mađarske i Crne Gore. Od 30. lipnja do 3. srpnja, na rasporedu su pripreme u Zadru dok od 3. do 10. srpnja slijede pripreme u Rijeci gdje će naši reprezentativci odigrati prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Italije. Nakon toga, od 15. do 17. srpnja slijedi Vodafone kup u Budimpešti, te od 21. do 24. srpnja sparing s Grčkom u Ateni. Posljednje pripreme Hrvatska će obaviti od 24. srpnja u Zagrebu, a 28. srpnja zakazan je polazak za brazilski Rio de Janeiro.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist