Grad

SEMAFORI SU VEĆ TREBALI BITI UKLONJENI, ALI… Dokad će privatni investitor ‘blokirati’ magistralu?

Semafor na magistrali, kolona do Adrie, a sve zbog privatnih radova. Prizor je to koji je Dubrovčane zatekao početkom studenog kada je nastala ogromna kolona koju su dodatno ‘začinili’ jugo, kiša i nevrijeme. Odakle sad semafori i koliko će dugo biti na magistrali, pitali su se naši sugrađani, a mi smo odgovor potražili kod Hrvatskih cesta. Odgovorili su nam tada kako je investitoru dozvoljeno radove izvoditi do 18. prosinca te da će regulacija prometa semaforima biti uklonjena čim nadležne službe utvrde da ne postoji potencijalna ugroza prometa s obzirom na blizinu državne ceste. Međutim, danas je već 19. prosinca i sasvim je očito na licu mjesta da je privatni investitor radove produžio, a semafor i dalje ‘blokira’ cestu, odnosno zbog njega na magistrali nastaju kolone.

Kako su nam početkom studenog istaknuli iz Hrvatskih cesta, investitor predmetnih radova Udruga Kono 56 zatražio je od Hrvatskih cesta d.o.o suglasnost za izvođenje radova sukladno dostavljenoj dokumentaciji. Hrvatske ceste d.o.o izdale su suglasnost uz uvjete koje se moraju poštivati pri izgradnji predmetnog zahvata, budući da se zahvat radi uz državnu cestu broj 8. Pitanje je ipak zbog čega investitor nije obustavio radove još jučer, kako je sukladno odgovoru Hrvatskih cesta, trebao, kao i zašto je cesta još uvijek ograđena i regulirana semaforima. Je li investitor samo odlučio iskoristiti vikend za radove ili je dobio dozvolu za produljenje radova te će još neko vrijeme ‘blokirati’ cestu, saznat će se već sutra. DuList je uputio upit Hrvatskim cestama te ćemo objaviti njihov odgovor čim pristigne.

Pročitajte još

[TURISTI I GRAD] Novootvoreni noćni klub ‘Ribarnica’ zatvoren u rekordnom roku

Dulist

Zbog pojačanih gužvi prometno redarstvo kordinira promet na više gradskih lokacija

Dulist

[FOTOGALERIJA/VIDEO] Procesija u čast Gospi i blagoslov stare gradske luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija