Aktualno

Seifried nakon oporavka: ‘Bilo je čupavo. Virusom se možete zaraziti i na cesti’

Koronavirus mi je dijagnosticiran na blagdan sv. Andrije, 30. studenog. Počelo je s laganom temperaturom koja je narasla do 39. Imao sam treskavicu i dobio obostranu upalu pluća. Spojili su me na kisik. Primao sam infuzije i antibiotike. U bolnici sam bio 12 dana – priča za DuList naš sugrađanin Andrija Seifried koji se nakon dugog boravka u Poliklinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, a gdje je liječen uslijed oboljenja od virusa COVID-19, konačno vratio doma.

– Bilo je čupavo! – ističe Seifried koji je o tijeku liječenja redovito obavještavao svoje prijatelje na Facebooku.

Najteže, priznaje, bilo mu je gledati umiruće osobe koje su ležale pored njega, a kojima nije mogao pomoći.

– Sama pomisao na respirator je pomisao na korak do smrti – komentirao je.

Vremena za razmišljanje, kaže, ipak nije imao na pretek jer ga je ispunjalo osoblje poliklinike koje se požrtvovno brine o svim oboljelima iz minute u minutu.

– Odnos prema pacijentima je fenomenalan pa čovjek može poželjeti da se nađe u takvim rukama – poručio je.

Virus je svugdje oko nas, napominje ovaj Dubrovčanin. Čuvati se moramo. Nošenjem maske možemo prvenstveno zaštiti sebe, a onda i druge. On nastavlja sa svojom jakom antibiotskom terapijom te kontrolama pluća. Za Božić je, s olakšanjem zaključuje, ‘hvala dragom Bogu’ doma te se upravo prihvatio kićenja bora.

Pročitajte još

Julijana Antić Brautović nova je pročelnica za kulturu

Dulist

Nataša Novaković: U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima dosta zlouporabe položaja

Dulist

RIT Croatia se pridružila globalnoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija