DuList IN

SEDMOGODIŠNJA ANA DODIG ‘Htjela bih biti umjetnica, a najviše volim crtati psiće’

Koliko je vesela bila sedmogodiš­nja Ana Dodig kad su početkom lipnja izloženi njeni crteži u Konobi Veranda u Štikovici. Bila je riječ o Aninoj prvoj izložbi za čiju je organizaciju i slatki catering bila zadužena njena obitelj te bliski prijatelji roditelja. Cijela priča oko izložbe posebno je zanimljiva je će upravo ti crteži, točnije njih dvanaest, krasiti etikete boca kućnih vina koja će od ove sezone biti dostupna gostima u Konobi Veranda. Na etiketama su među o vinu koje pravi Poljoprivredna zadruga Putnikovići. S njima vlasnici Verande Maja i Mirko Andrić imaju dugogodišostalim iscrtani anđeli, grožđe, a radi se nju suradnju. ­

blank

Želim nabaviti psića
Važnosti ove izložbe bila je svjesna i sed­mogodišnja Ana koja je istaknula kako je zbog svega sretna, ponosna i iznenađena.
— Jedva sam čekala ovaj dan i da izađem iz škole i dođem na izložbu. Mamine prijateljice su osmislile i ispla­nirale ovu izložbu, a ja nisam za to ispo­četka znala. Kad su mi rekle što rade, posebno sam se potrudila i crtala, a pri­jatelji iz škole su mi pomagali s idejama za crteže. Pravili smo puno kolača za ovu izložbu. Mami su utrnula leđa koliko ih je pravila – kaže nam kroz smijeh Ana koja je svoj umjetnički svijet počela stva­rati već u jaslicama. Tada su nastali njeni prvi crteži, a jednom prilikom ističe, u vrtiću su imali zadatak nacrtati grb Dubrovačke Republike. Tada je imala pet godina i tog se crteža posebna sjeća.
— Oduvijek sam htjela biti umjetnica. Od kad sam bila mala crtam. Kad mi je dosadno, crtam – reći će Ana, dok njena majka Tea dodaje: ‘Kad je ljuta i tužna, crtanje je spašava’. Najviše voli crtati psiće, i to zbog Šapice, ljubimca njenog dide Mlađa.

 

blank
— To mi je omiljena životinja. Želim nabaviti psića, ali mi tata ne da. Valjda će mi dopustiti – reći će Ana i dodaje kako se baka Lida najviše oduševi nje­nim crtežima.
— I ona zna lijepo crtati, vidjela sam dosta njenih radova – kaže nam Ana, a saznajemo kako svi u obitelji imaju kre­ativnu crtu. No, dalje naglašava da voli – sve životinje.
— Možda postanem veterinarka. Uju­tro bih to radila, a popodne bih mogla crtati – reći će nam svoj životni plan ova sedmogodišnjakinja.

blank
Ana s Majom i Mirkom Andrićem

Obožava čitati
Inače, čim dođe iz škole, počne crtati. Najdraže joj je stvarati s vodenim bojama, ali i s temperama. Obožava tople boje pa se tako na njenim rado­vima često nalazi zalazak sunca. Crta­njem, kaže, ispuni dan, a u slobodno vrijeme ide na odbojku i igra se sa sestrama. Njena majka Tea ističe kako je Ana, od milja Anči, ‘predivna, draga, poštena i mila djevojčica’.
— Tu milost baš svi prepoznaju. Djeca je vole – kaže nam njena Majka i dodaje kako Ana voli puno čitati i pisati pričice, a dosad ih je napisala puno.

blank
Ana s roditeljima i sestrama

— Nekad navečer sjednem i razmi­šljam što sam sve radila pa to napi­šem – kakav je bio dan, što sam radila u školi, je li se išta događalo. Inače, čitam najviše knjige koje nam učiteljica da za lektire. Nekad mi bude krivo kad ih vratim. Onda mami kažem da mi nabavi tu istu knjigu jer volim čitati – naglašava Ana. Posebno je istaknula da pozdravlja svoj 1.A i učiteljicu Ankicu Ćuić.
— Učiteljica nam je prefora, smi­ješna je, zabavna, daje nam puno zani­mljivih zadataka i baš nas uči – reći će talentirana sedmogodišnjakinja kojoj želimo puno uspjeha u njenom umjet­ničkom djelovanju.

Šapica
Prvi crtež

Pročitajte još

‘PRIZORI IZ BRAČNOG ŽIVOTA Uspjela adaptacija kultne Bergmanove serije

Dulist

NI SNIJEG NI VJETAR GA NISU ZAUSTAVILI! Zlatkov uspon na najviši vrh Turske – Veliki Ararat

Maria Prkut

[VIDEO] PREDIVNI ‘PTIĆI GUNDULIĆI’ Poslušajte pjesmu ‘Jesen’ u izvedbi Une i 3. B!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija