Kultura

SCENA KARANTENA U Lazarete stiže KunstTeatar s predstavom ‘Granatiranje’

Zagrebački KunstTeatar s predstavom Granatiranje gostuje u srijedu, 16. studenog u 20 sati na Sceni Karantena Art radionice Lazareti. Praizvedbu drame Dine Pešuta režirala je Judita Gamulin, dok u predstavi glume Marin Klišmanić, Luka Knez i Iva Kraljević.
-I granata kaže, ipak postoji sutra. U susretu dvojice stranaca, u zaljubljivanju, u svemu onom što olako obilježimo kao trivijalno, kičasto ili sladunjavo. Svako ono grandiozno sutra koji postaje temelj za preživljavanje. Rudi i Miloš se susreću ponovno. Nakon 7300 sutra, u noćnom klubu, u nekom drugom gradu, u suvišku nade. Dva se stranca napokon upoznaju. Tako zvuči kraj ove drame. Tako počinje njihova ljubavna priča, navode u najavi iz Art radionice Lazareti.
autor teksta: Dino Pešut
redateljica: Judita Gamulin
izvode: Marin Klišmanić, Luka Knez i Iva Kraljević
scenografkinja: Katarina Juričić
autor glazbe: Leo Beslać
suradnik za scenski pokret: Pravdan Devlahović
oblikovatelji svjetla: Alen Marin i Katarina Juričić
producentica: Romana Brajša
asistentica produkcije: Hana Zrnčić Dim
fotografkinja: Karla Jurić
produkcija: Kazališna družina KUFER i KunstTeatar
premijera: 8. rujna 2021., KunstTeatar
Tehnička adaptacija za Dubrovnik: Marko Mijatović, Maroje Kurajica, Antonio Ljubojević i Nikša Vukosavić.
Cijena ulaznice iznosi pedeset kuna, za učenike, studente i umirovljenike 35 kuna. Rezervacije i informacije na dostupne su na e-mail arl@arl.hr i inbox Facebook stranice Art radionice Lazareti.
Predstava je koprodukcija Kazališne družine KUFER i KunstTeatra, uz podršku Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba te Zaklade Kultura nova. Gostovanje u Dubrovniku omogućili su Grad Dubrovnik i Ministarstvo kulture i medija RH.

Pročitajte još

PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE Upoznajte čuvare mašte koji istražuju površinu Sna!

Dulist

U SRIJEDU Predstavljanje knjige ‘Snažne godine’ autorice Lucije Kovačević

Dulist

‘POSEBNO DRUGAČIJA’ Maturantica Lara Čustović predstavlja prvu zbirku pjesama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija