Županija

SASTANAK U RESORNOM MINISTARSTVU Nastavlja se projekt CGO Lučino razdolje

SASTANAK U RESORNOM MINISTARSTVU Nastavlja se projekt CGO Lučino razdolje

Župan Nikola Dobroslavić i direktor Agencije za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Josip Bačić održali su u ponedjeljak u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja sastanak s ministrom Tomislavom Ćorićem.

Na sastanku je razmotreno stanje projekta Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje te su dogovoreni daljnji koraci u provedbi projekta.

Istaknuto je kako je, za razliku od prve, ponovljena javna nabava dala realnije ponude te da provedbu projekta treba nastaviti, i to na način da će Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Fond za za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurati razliku sredstava u odnosu na prvobitnu procjenu iz Studije izvodljivosti.

Također, tijekom razgovora o provedenim postupcima javne nabave rečeno je da, premda su i u drugoj javnoj nabavi cijene više od procijenjenih, najniža ponuda sada iznosi čak 167 milijuna kuna manje od najniže ponude iz prvog postupka. Time je potvrđeno zajedničko stajalište da su ponude iz prvog nadmetanja bile nerealne i da je javnu nabavu trebalo ponoviti.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist