Županija

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Ministrica poljopriv­rede Marija Vučković sastala se u ponedjeljak na Pelješcu s predstav­nicima vinara.

Tema sastanka su bile nove mjere potpore koje Ministarstvo pruža vinarima, pri čemu je ministrica Vu­čković istaknula da je sada u pripremi paket mjera koje bi se odnosile na pomoć u otkupu grožđa, a sve u cilju očuvanja ovog iznimno važnog sektora, ističu u priopćenju iz županije.

Na sastanku je takođ­er istaknuto kako su vinari i vinogradari u ovom procesu međ­uovisni, jer vinari trebaju plasmanom na tržište osloboditi svoje kapacitete te otkupiti grožđe od vinogradara kao sirov­inu za daljnju proiz­vodnju vina. U tom kontekstu, ministrica je također iskazala razumijevanje te na­javila mogućnost pot­pore, a ocijenjeno je i da su dosadašnje mjere značajno dopr­inijele očuvanju vin­arstva i vinogradars­tva, ali i gospodars­koj i demografskoj slici županije.

Sas­tanku su nazočili i saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić,  zamjenik župana Još­ko Cebalo te pročeln­ik UO za gospodarstvo i more u županiji Ivo Klaić.

Pročitajte još

Kako uključiti moderne tehnologije u tradicionalne načine uzgoja?

Dulist

PRVI DANI LISTOPADA U Metkoviću i Orebiću književni susret ‘Petar Šegedin’

Dulist

Dobroslavić i Vučković obilježili početak berbe mandarina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija