Županija

SASTANAK NA KORČULI U koje će se luke uložiti 400 milijuna kuna?

SASTANAK NA KORČULI U koje će se luke uložiti 400 milijuna kuna?

Izgradnja i modernizacija infrastrukture u lukama od županijskog i lokalnog značaja na području Dubrovačko-neretvanske županije tema je sastanka župana Nikole Dobroslavića s pomoćnikom ministra mora, prometa i infrastrukture Josipom Bilaverom.

Na sastanku se razgovaralo o projektima luka za financiranje iz fondova EU koji su dobro pripremljeni preko Ministarstva mora zbog čega su sredstva osigurana, a prijave će biti u ovoj i početkom iduće godine. Ukupna vrijednost projekata je oko 400 milijuna kuna. Razgovaralo se o lukama Polačište, Perna, Vela Luka, Ubli, Dominče, Punat, Donje Čelo, Prigradica itd., a župan Dobroslavić je ovom prilikom istaknuo kako je uz Pelješki most ovo važan iskorak za naše otoke i otočane.

Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom te naglasio kako se za većinu projekata očekuje maksimalno moguće financiranje od strane EU.

-Svi projekti su prijavljeni na financiranje iz Europskih fondova, sufinanciranje je od strane državnog proračuna u iznosu od 15 posto dok Europski fondovi pokrivaju 85 posto financiranja svih projekata – rekao je pomoćnik ministra.

Sastanku na Korčuli su nazočili i ravnatelji Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac, ŽLU Dubrovnik Željko Dadić, ŽLU Korčula Vedran Leleković, ŽLU Vela Luka Boris Žuvela te ravnatelj Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Kaštelan kao i gradonačelnik Andrija Fabris te saborski zastupnik Branko Bačić.

Pročitajte još

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist