Županija

DOBRE VIJESTI IZ ŽUPE Općina subvencionira pokaze učenicima

DOBRE VIJESTI IZ ŽUPE Općina subvencionira pokaze učenicima

Početkom nove školske godine nastavljaju vrijediti prava na subvencioniranje troškova prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola.

Svim osnovnoškolcima s područja Župe dubrovačke koji školu pohađaju u Gradu Dubrovniku omogućena je kupnja povoljnije mjesečne pokazne karte u iznosu od 50 posto ukupne cijene, odnosno 100 kuna mjesečno. Za ostvarenje prava na subvenciju, u Općinu je potrebno dostaviti potvrdu o redovnom upisu u osnovnu školu i presliku osobne iskaznice, putovnice ili uvjerenje o prebivalištu.

Učenici srednjih škola, prijedlogom odluke Vlade, i ove bi godine trebali imati potpuno besplatne mjesečne karte. Subvencija Općine Župa dubrovačka po prošlogodišnjem modelu trebala bi iznositi 25 posto, a Vlade odnosno Dubrovačko neretvanske županije 75 posto. Za ostvarenje prava na subvenciju, na šalter JGP Libertasa potrebno je dostaviti potvrdu o redovnom upisu u srednju školu.

Učenici OŠ Župe dubrovačke, koji koriste uslugu prijevoza od kuće do škole pravo na besplatne pokaze ostvarit će prema popisu koji će Libertasu dostaviti osnovna škola nakon početka školske godine.

Kupnja povoljnije mjesečne karte za odlazak na izvannastavne aktivnosti učenici Osnovne škole Župa dubrovačka mogu ostvariti također putem Libertasa uz potvrdu o redovnom upisu u osnovnu školu, te potvrdu o pohađanju izvannastavne aktivnosti.

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist