Aktualno

Sastanak Jadranske Hrvatske i agencije DUNEA

Sastanak Jadranske Hrvatske i agencije DUNEA

Regionalni koordinatori statističke regije Jadranska Hrvatska održali su danas radni sastanak u prostorijama Regionalne razvojne agencije DUNEA.

Na sastanku se raspravljalo o uključivanju predstavnika regionalne razine u rad tematskih radnih skupina za izradu programskih dokumenata za financijsko razdoblje Europske unije od 2014. do 2020. godine, a u svrhu korištenja sredstava iz strukturnih i Kohezijskog fonda.

U rujnu prošle godine osnovano je i međuresorno koordinacijsko povjerenstvo za pripremu programskih dokumenata te je uspostavljeno sedam tematskih radnih skupina za koje su određeni i voditelji, na prijedlog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
 
Šest tematskih radnih skupina formirano je na temelju tematskih ciljeva Europske unije za usmjeravanje investicija iz strukturnih instrumenata za razdoblje od 2014. do 2020., dok je sedma  formirana zbog obveze izrade Nacionalnog programa reforme. Također, predstavnici sa regionalne razine i njihovi zamjenici za pojedinu radnu skupinu imenovani su na  koordinaciji regionalnih koordinatora Jadranske Hrvatske.

DUNEA daje predstavnike regionalne razine u četvrtoj tematskoj radnoj skupini koja se bavi tematskim ciljem promicanje održivog prometa te uklanjanje uskih grla u ključnoj infrastrukturi i u sedmoj skupini koja se bavi Nacionalnim programom reformi. Uključena je i u radna tijela za pripremu dokumenata prema tematskim radnim skupinama putem regionalnih predstavnika.

Pročitajte još

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist