Aktualno

Bandić ne želi stonsku sol

Sveto Pejić, vlasnik solane Ston uputio je zamolbu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću da otkupi njegovu industrijsku sol i to 2.500 tona. Kako je Pejić rekao za duList, spreman je ponuditi istu cijenu kao onu koja se uvozi iz Tunisa, Alžira i Maroka.

Naime, postoje samo tri solane u Hrvatskoj – Pag, Nin i Ston, no jedino stonska solana proizvodi industrijsku sol koja je najpogodnija za posipanje cesta. Zamolbu je Pejić poslao još u četvrtak, no samo su je proslijedili Zagrebačkim Cestama i kako tvrdi, nitko ga još nije kontaktirao.

Paška solana, u vlasništvu Ivice Todorića i njegovog Agrokora, gradu Zagrebu dostavlja sol za posipanje cesta koja dolazi iz Tunisa. Hrvatska tijekom jedne godine potroši oko 40 do 120 tisuća tona industrijske soli, a sve ovisi o zimi i vremenskim uvjetima. Pejić iznosi javno zgražanje da zagrebački gradonačelnik Bandić ne želi njegovu sol, a stalno se govori o "kupujmo hrvatsko".

Valja napomenuti da je Pejićeva sol kvalitetnija i pogodnija za naše zimske uvijete. Sol djeluje na temperaturama od -15 stupnjeva, a uvozna nema učinka ako je hladnije od pet stupnjeva.
– Nažalost, tijekom Domovinskog rata oštećen mi je bazen te je ta sol iz tog bazena neiskoristiva za prehranu i ovo je savršena sol za naše zime – tvrdi Pejić.
 

Pročitajte još

KOMPLEKS U KUPARIMA Nardelli: ‘Uskoro će se uputiti prijedlog prema Vladi o definiranju rokova’

Dulist

SUKOB INTERESA Evo zbog čega direktorica Sanitata Klaudija Barčot mora platiti kaznu od 4 tisuće kuna

Dulist

Udruga Rina Mašera poziva na humanitarni koncert Stijepa Gleđa Markosa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija