Aktualno

Bandić ne želi stonsku sol

Bandić ne želi stonsku sol

Sveto Pejić, vlasnik solane Ston uputio je zamolbu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću da otkupi njegovu industrijsku sol i to 2.500 tona. Kako je Pejić rekao za duList, spreman je ponuditi istu cijenu kao onu koja se uvozi iz Tunisa, Alžira i Maroka.

Naime, postoje samo tri solane u Hrvatskoj – Pag, Nin i Ston, no jedino stonska solana proizvodi industrijsku sol koja je najpogodnija za posipanje cesta. Zamolbu je Pejić poslao još u četvrtak, no samo su je proslijedili Zagrebačkim Cestama i kako tvrdi, nitko ga još nije kontaktirao.

Paška solana, u vlasništvu Ivice Todorića i njegovog Agrokora, gradu Zagrebu dostavlja sol za posipanje cesta koja dolazi iz Tunisa. Hrvatska tijekom jedne godine potroši oko 40 do 120 tisuća tona industrijske soli, a sve ovisi o zimi i vremenskim uvjetima. Pejić iznosi javno zgražanje da zagrebački gradonačelnik Bandić ne želi njegovu sol, a stalno se govori o "kupujmo hrvatsko".

Valja napomenuti da je Pejićeva sol kvalitetnija i pogodnija za naše zimske uvijete. Sol djeluje na temperaturama od -15 stupnjeva, a uvozna nema učinka ako je hladnije od pet stupnjeva.
– Nažalost, tijekom Domovinskog rata oštećen mi je bazen te je ta sol iz tog bazena neiskoristiva za prehranu i ovo je savršena sol za naše zime – tvrdi Pejić.
 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist