Aktualno

Novo istraživanje Europskog doma Dubrovnik

Novo istraživanje Europskog doma Dubrovnik

Kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata na lokalnoj razini predstavit će se 23. Siječnja u Velikoj vijećnici s početkom u 12 sati.

Istraživanje o provođenju Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata na lokalnoj razini provela je udruga „ODRAZ – Održivi razvoj zajednice“ iz Zagreba u suradnji s četiri udruge s područja Međimurske, Zagrebačke, Šibensko-kninske i Dubrovačko-neretvanske županije, a partner je bio i Europski dom Dubrovnik.

Predstavljanje rezultata istraživanja o provođenju izložit će Adriana Kremenjaš-Daničić – predsjednica Europskog doma Dubrovnik, Mirjana Beg – viša savjetnica u Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, Ana Marija Pilato – koja je sudjelovala u pripremi i provedbi istraživanja u Dubrovniku i Veloj Luci te predstavnice i predstavnici organizacija civilnog društva koji su sudjelovali u provedbi istraživanja na području grada Dubrovnika.

Ciljevi istraživanja bili su ispitati provode li devet odabranih jedinica lokalne samouprave spomenuti Kodeks i ako da, na koji način; utvrditi koliki su kapaciteti udruga za uključivanje u proces savjetovanja sa zainteresiranom javnošću i izraditi preporuke za poboljšanje ovoga procesa za sve dionike na lokalnoj razini.

U provedbi istraživanja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sudjelovale su udruge s područja grada Dubrovnika i općine Vela Luka te predstavnici dotičnih jedinica lokalne samouprave.

 
 

Pročitajte još

PERICA MARTINOVIĆ Volim Zagreb, ali pravo doma je ‘ođe’, u Gradu!

Ivana Mijić Vulinović

LJETNIKOVCI NA PRODAJU Od ruševine ispod Bourbona do tvornice paste na Ombli

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist