Aktualno

ŠARENA ZIMA U UVALI Radionice jedrilica, brodomaketarstvo, svjetleće čestitke…

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i njene članice danas su sudjelovale u Šarenoj zimi u Uvali, upotpunivši program s radionicama jedrilica na daljinski, brodomaketarstvom, šarenim strujnim krugom i svjetlećim čestitkama.
JK Hydro održao je radionicu jedrilica na daljinski, na kojoj su polaznicima objasnili osnove izrade RC (radio controlled) jedrilica i njihove tehničke karakteristike, nakon čega su se polaznici okušali i u upravljanju jedrilicama u plovidbi po uvali Lapad.  Društvo brodomodelara Argosy i Modelarski institut Nave Dumins na radionici brodomaketarstva učili su polaznike kako napraviti razne makete brodova, koje su na kraju bojali prema vlastitim idejama.

Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovnik održali su radionicu šarenog strujnog kruga i izrade svjetlećih čestitki. Sudionici su naučili spajati osnovne strujne krugove sa specijaliziranim setovima te su proučavali kako rade led diode i ventilatori ovisno o vrsti spoja. Nakon toga su dio stečenog znanja upotrijebili za izradu svjetlećih čestitki, koje su prvo obojili, a zatim spojili svjetleće LED diode na njih.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist