Aktualno

ŠARENA ZIMA U UVALI Radionice jedrilica, brodomaketarstvo, svjetleće čestitke…

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i njene članice danas su sudjelovale u Šarenoj zimi u Uvali, upotpunivši program s radionicama jedrilica na daljinski, brodomaketarstvom, šarenim strujnim krugom i svjetlećim čestitkama.
JK Hydro održao je radionicu jedrilica na daljinski, na kojoj su polaznicima objasnili osnove izrade RC (radio controlled) jedrilica i njihove tehničke karakteristike, nakon čega su se polaznici okušali i u upravljanju jedrilicama u plovidbi po uvali Lapad.  Društvo brodomodelara Argosy i Modelarski institut Nave Dumins na radionici brodomaketarstva učili su polaznike kako napraviti razne makete brodova, koje su na kraju bojali prema vlastitim idejama.

Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovnik održali su radionicu šarenog strujnog kruga i izrade svjetlećih čestitki. Sudionici su naučili spajati osnovne strujne krugove sa specijaliziranim setovima te su proučavali kako rade led diode i ventilatori ovisno o vrsti spoja. Nakon toga su dio stečenog znanja upotrijebili za izradu svjetlećih čestitki, koje su prvo obojili, a zatim spojili svjetleće LED diode na njih.

Pročitajte još

Dan je od Feste! Slavimo našeg nebeskog zaštitnika sv. Vlaha

Dulist

Dubrovački trombunjeri pozivaju na projekciju filma u ovu subotu

Dulist

PITALI SMO Napojnice postaju dio računa. Jesu li dubrovački ugostitelji zadovoljni odlukom?

Karmen Maškarić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija