Urednički izbor

[ŠAPA TJEDNA] UPOZNAJTE MAZU! Prijateljica, sreća i ‘apaurin’

Dragi čitatelji, ponosni ste članovi obitelji krznenih ili pernatih ljubimaca, možda čak i onih s ljuskama? Upoznajte nas s njima! Pošaljite nam njihovu fotografiju, otkrijte nam njihove simpatične navike i odgovorite zašto su vaši dani otkad su vam u životu ispunjeniji. S nestrpljenjem iščekujemo vaše kratke priče koje nam možete dostaviti na e-mail adresu info@dulist.hr. Rado ćemo ih objaviti u našem tiskanom izdanju, u novoj rubrici ‘Šapa tjedna’! 

Do tad pročitajte priču o Mazi, našoj ‘Šapi tjedna’.

Zovem se Maza. Vjerojatno je to možda treće ime koje su mi u tri godine mojega života dodijelili. U svoju ‘zauvijek’ obitelj stigla sam s nepunih sedam mjeseci nakon što su me na Žarkovici pronašli volonteri Udruge za zaštitu životinja Dubrovnik. Tad, bila sam izgubljeno i pothranjeno štene, a danas sam, složit će se svi koji me poznaju, suverena vladarica svojeg doma, ulice, a možda i šire.

Mažena i obožavana

Plašljivu narav hrabro sam svladala, mada se i danas itekako bojim petardi i sličnih pucnjavi. Očito je kako mi sudbina lovačkog psa nije bila suđena. Naime, mješanka sam posavskog goniča i njemačkog kratkodlakog ptičara pa nekad nalik svojoj vrsti znam zalutati u potrazi za lovinom (čitaj sendvičem ili kroasanom koje je neko dijete u žurbi ispred pekare ispustilo), doduše na ne više od 10 minuta. Nakon, u skokovima, trčeći vraćam se u zagrljaj ‘svojih’. Među njima, sigurna sam i kako samo moje ime sugerira – mažena i obožavana. Spavam na ‘paperju i svili’, a dobar bokunić svakodnevno nađe put do moje zdjelice zbog čega me i fotografiraju samo od vrata na gore. No, šalu na stranu, ne poznajem voljenijeg i punopravnijeg krznenog člana neke obitelji uz sebe. Svakome psu je dan bez šetnje i druženja sa ‘svojima’ nezamisliv, meni je, međutim, takva svaka minuta. Njihova sam prijateljica, sreća i ‘apaurin’. Uistinu, svakome bih poželjela ovakav dom, a ponajviše mojoj četveronožnoj braći i sestrama sa Žarkovice. Dragi ljudi, nevjerojatno je koliko jedno bojažljivo, malo biće može ‘preokrenuti’ i uljepšati vaš život. Nadam se kako ćete to uskoro i otkriti jer nagrada koju ćete primiti natrag je malo reći stostruka.

Pročitajte još

FESTANJULKA U BRUXELLESU LADA JURICA Pile za mene ostaju najbolji podsjetnik odakle dolazim

Mia Njavro Banić

Katija Guljelmović: Moja prijateljica je izgubila bitku s rakom. Zbog toga sam odlučila donirati nagradu

Maria Prkut

Više od 220 tisuća ljudi gledalo je lani hrvatske filmove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija