Urednički izborZanimljivosti

[ŠAPA TJEDNA] UPOZNAJTE MAZU! Prijateljica, sreća i ‘apaurin’

[ŠAPA TJEDNA] UPOZNAJTE MAZU! Prijateljica, sreća i ‘apaurin’

Dragi čitatelji, ponosni ste članovi obitelji krznenih ili pernatih ljubimaca, možda čak i onih s ljuskama? Upoznajte nas s njima! Pošaljite nam njihovu fotografiju, otkrijte nam njihove simpatične navike i odgovorite zašto su vaši dani otkad su vam u životu ispunjeniji. S nestrpljenjem iščekujemo vaše kratke priče koje nam možete dostaviti na e-mail adresu info@dulist.hr. Rado ćemo ih objaviti u našem tiskanom izdanju, u novoj rubrici ‘Šapa tjedna’! 

Do tad pročitajte priču o Mazi, našoj ‘Šapi tjedna’.

[ŠAPA TJEDNA] UPOZNAJTE MAZU! Prijateljica, sreća i ‘apaurin’

Zovem se Maza. Vjerojatno je to možda treće ime koje su mi u tri godine mojega života dodijelili. U svoju ‘zauvijek’ obitelj stigla sam s nepunih sedam mjeseci nakon što su me na Žarkovici pronašli volonteri Udruge za zaštitu životinja Dubrovnik. Tad, bila sam izgubljeno i pothranjeno štene, a danas sam, složit će se svi koji me poznaju, suverena vladarica svojeg doma, ulice, a možda i šire.

Mažena i obožavana

Plašljivu narav hrabro sam svladala, mada se i danas itekako bojim petardi i sličnih pucnjavi. Očito je kako mi sudbina lovačkog psa nije bila suđena. Naime, mješanka sam posavskog goniča i njemačkog kratkodlakog ptičara pa nekad nalik svojoj vrsti znam zalutati u potrazi za lovinom (čitaj sendvičem ili kroasanom koje je neko dijete u žurbi ispred pekare ispustilo), doduše na ne više od 10 minuta. Nakon, u skokovima, trčeći vraćam se u zagrljaj ‘svojih’. Među njima, sigurna sam i kako samo moje ime sugerira – mažena i obožavana. Spavam na ‘paperju i svili’, a dobar bokunić svakodnevno nađe put do moje zdjelice zbog čega me i fotografiraju samo od vrata na gore. No, šalu na stranu, ne poznajem voljenijeg i punopravnijeg krznenog člana neke obitelji uz sebe. Svakome psu je dan bez šetnje i druženja sa ‘svojima’ nezamisliv, meni je, međutim, takva svaka minuta. Njihova sam prijateljica, sreća i ‘apaurin’. Uistinu, svakome bih poželjela ovakav dom, a ponajviše mojoj četveronožnoj braći i sestrama sa Žarkovice. Dragi ljudi, nevjerojatno je koliko jedno bojažljivo, malo biće može ‘preokrenuti’ i uljepšati vaš život. Nadam se kako ćete to uskoro i otkriti jer nagrada koju ćete primiti natrag je malo reći stostruka.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist