Grad

Sanitat počinje s opskrbom povijesne jezgre nakon Uskrsa

pretovarna zona ploce5

Gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za medije govorio je među ostalim i o pretovarnoj zoni na Pločama te opskrbi povijesne jezgre. Nedavno je pristiglo elektrovučno vozilo koje će biti zaduženo za opskrbu. Gradonačelnik smatra da neće biti problema.

– Proveli smo sve potrebne razgovore sa svim dionicima. Neće biti nikakvih problema. Sanitat započinje sa svojim operativnim aktivnostima odmah iza Uskrsa. Vozilo je došlo, i testirano je. Ima izvanredne sposobnosti, onako kako je to traženo od naručitelja tvrtke Sanitat. Odmah će se naručiti i drugo vozilo. Htjelo se prvo vidjeti je li ovo vozilo odgovara svim potrebama Dubrovnika iz aspekta sigurnosti. Pokazalo se ispravnim – dodao je.

Planira li Sanitat nabaviti još pretovarnih vozila?

Aposlutno da, ovisno o isporučitelju. Cilj je da se u budućnosti što više hrane unosi putem elektrovučnih vozila. Ono što smo vidjeli, vidjeli smo određene anomalije. Postavlja se pitanje, a znamo i odgovor – što se vozilo na karićima i po kojim je to HASAP mjerilima? Vozilo mora imati škrinju, pa se neće dogoditi kako se jogurti s elektovučnim vozilima na 40+ voze u Grad – istaknuo je gradonačelnik odgovarajući na novinarska pitanja. Poručio je kako nema namjeru polemizirati s ljudima koji su napravili problem, a koje su više puta zvali na sastanke na koje nisu željeli doći.

– Ima sud, nek sud donese pravorijek – naglasio je među ostalim gradonačelnik, nazvavši tadašnju pretovarnu zonu ‘zonom sumraka’.

Pročitajte još

Diplo ponovno stiže u Dubrovnik

Dulist

Gradonačelnik tradicijskim obrtnicima: Vi činite ovaj grad

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je u srijedu i četvrtak bez struje?

Maris Guca