Grad

Sanitat počinje s opskrbom povijesne jezgre nakon Uskrsa

pretovarna zona ploce5

Gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za medije govorio je među ostalim i o pretovarnoj zoni na Pločama te opskrbi povijesne jezgre. Nedavno je pristiglo elektrovučno vozilo koje će biti zaduženo za opskrbu. Gradonačelnik smatra da neće biti problema.

– Proveli smo sve potrebne razgovore sa svim dionicima. Neće biti nikakvih problema. Sanitat započinje sa svojim operativnim aktivnostima odmah iza Uskrsa. Vozilo je došlo, i testirano je. Ima izvanredne sposobnosti, onako kako je to traženo od naručitelja tvrtke Sanitat. Odmah će se naručiti i drugo vozilo. Htjelo se prvo vidjeti je li ovo vozilo odgovara svim potrebama Dubrovnika iz aspekta sigurnosti. Pokazalo se ispravnim – dodao je.

Planira li Sanitat nabaviti još pretovarnih vozila?

Aposlutno da, ovisno o isporučitelju. Cilj je da se u budućnosti što više hrane unosi putem elektrovučnih vozila. Ono što smo vidjeli, vidjeli smo određene anomalije. Postavlja se pitanje, a znamo i odgovor – što se vozilo na karićima i po kojim je to HASAP mjerilima? Vozilo mora imati škrinju, pa se neće dogoditi kako se jogurti s elektovučnim vozilima na 40+ voze u Grad – istaknuo je gradonačelnik odgovarajući na novinarska pitanja. Poručio je kako nema namjeru polemizirati s ljudima koji su napravili problem, a koje su više puta zvali na sastanke na koje nisu željeli doći.

– Ima sud, nek sud donese pravorijek – naglasio je među ostalim gradonačelnik, nazvavši tadašnju pretovarnu zonu ‘zonom sumraka’.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist