Grad

[FOTO] ‘NITKO VAS NE MOŽE PROZVATI’ Franković uručio ključeve za stanove u Mokošici

[FOTO] 'NITKO VAS NE MOŽE PROZVATI' Franković uručio ključeve za stanove u Mokošici

Gradonačelnik Mato Franković uručio je u četvrtak ključeve sugrađanima koji su ostvarili pravo na najam stana u vlasništvu Grada Dubrovnika u novoizgrađenim zgradama u Mokošici.

Franković je istaknuo kako svjedoče završnom činu dodjele stanova po principu Dubrovačke stanogradnje.

Podsjetio je kako je Dubrovnik prvi grad u Hrvatskoj koji je osmislio model stanogradnje, proveo ga od početka do kraja i u konačnici proveo dodjelu ključeva. Franković je rekao da je Grad Dubrovnik proveo ‘najtransparentniji mogući postupak dodjele stanova’.

-Nitko vas neće moći prozvati da ste dobili nešto zato što nekoga poznate, zato što se član neke stranke. Već ste dobili zato što to zaslužujete, sukladno dokumentaciji. Sve je bilo javno, transparetno i otvoreno. Na to sam ponosan – dodao je.

Danas je uručio 21 ključ za stanove, a podsjetio kako su već prethodno dodijelili 17 stanova.

-Ukupno 38 dubrovačkih obitelji će dobiti stan i ostati živjeti u našem gradu. Da nije tako, možda biste potražili sreću u nekoj drugoj općini ili državi. Stoga smatram da je važno da nastavimo ovaj projekt dalje, ovaj put uz jaku podršku Vlade RH – rekao je. Naglasio je da očekuju uskoro sastanak s resornim ministrima po pitanju nastavka izgradnje po ovom modelu na području Dubrovnika.

-Imamo u pripremi projekt sa pedeset novih stanova. Vjerujemo da ćemo uz veliku pomoć Vlade RH nastaviti gradi ti i dodjeljivati stanove mladim ljudima – istaknuo je. Spomenuo i je kako su kupili veliko zemljište na Pobrežju te da rade izmjenu prostorno-planske dokumentacije.

-Po jednom drugom modelu dodjeljivat ćemo mladim ljudima zemljišta na Pobrežju za izgradnju obiteljskih kuća. Tako ćemo osigurati uvjete mladim ljudima da ostanu živjeti u našem gradu – kazao je.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist