Zanimljivosti

Sanirano divlje odlagalište u Mokošici

Gradske službe otkrile su tko je na divljem odlagalištu između Petrovog sela i Stare Mokošice odlagao kućni otpad.

O tome je podsjetimo upozorila Jadranka Šimunović, predsjednica Zelenog foruma Rijeke dubrovačke, o čemu je pisao i duList. Tom se povodom oglasio i Grad Dubrovnik:

– Nastavno na upozorenja ekoloških udruga civilnog društva te medijske napise u lokalnim medijima o znatnoj količini kućnog otpada bačenog pored puta između Petrovog sela i Stare Mokošice, obavještavamo javnost kako je lokacija sanirana. Po nalogu službi Grada Dubrovnika, tijekom jučerašnjeg dana, osam djelatnika Čistoće iznijelo je po nepristupačnom terenu više od sedamdeset vreća kućnog otpada, pretežno plastične i aluminijske ambalaže.

Očevidom na licu mjesta utvrđeno je porijeklo otpada te je počinitelj upozoren na neprihvatljivost takvog odnosa prema okolišu, kao i na sankcije koje iz toga proizlaze. S obzirom na činjenicu da se radi o obitelji koja živi u težim socijalnim uvjetima, zasad neće biti pokrenuti drugi postupci u smislu kažnjavanja – izvješće je objavljeno na webu Grada.

Pročitajte još

Prolistala je stoljetna murva na Pilama!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Mistični otočić svetog Andrije

Zvonimir Pandža

Hrvatska od danas ima čak 42 proizvoda zaštićenog naziva u EU!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija