Grad

SANACIJA KRITIČNE TOČKE Obodska ulica dobila novi vodoopskrbni cjevovod

SANACIJA KRITIČNE TOČKE Obodska ulica dobila novi vodoopskrbni cjevovod

Vodovod Dubrovnik dovršio je rekonstrukciju 105 metara cjevovoda vodoopskrbe u Obodskoj ulici, čime je sanirana još jedna kritična točka na dubrovačkom vodoopskrbnom sustavu.

-Postoji puno ovakvih zahvata na vodoopskrbnoj mreži koje Vodovod izvodi kroz cijelu godinu, a kojima želimo prevenirati nove probleme te značajno poboljšati vodoopskrbne prilike u tim ulicama. Kako je cjevovod u Obodskoj ulici bio dotrajao i sklon kvarovima, tu staru polietilensku cijev zamijenili smo novim cjevovodom od pocinčanog čelika, što će dugoročno osigurati stabilnost sustava vodoopskrbe na tom području – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić.

Radovi koji su se odvijali na dionici iznad Ulice kralja Petra Krešimira IV bili su podijeljeni na dvije faze, a izvedeni su u skladu s dogovorenim rokovima.

-Kao i u Mokošici, i ovdje smo bili radove podijelili na dva dijela, prvi do božićnih blagdana, a drugi nakon njih do Feste svetog Vlaha. Kako smo obećali našim sugrađanima, svi radovi su uspješno dovršeni na vrijeme – rekao je Matušić te dodao kao su paralelno s radovima u Obodskoj ulici i Ulici od Izvora, djelatnici Vodovoda zamijenili i dotrajalu cijev kod Velike Onofrijeve fontane, što je također odrađeno do Feste.

220 tisuća kuna vrijednu investiciju u Obodskoj ulici, u sklopu koje su zamijenjeni i postojeći priključci, Vodovod je financirao vlastitim sredstvima.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist