Grad

‘SAMO LJUBAV TREBA NAM’ Mladi pjesmom poželjeli dobrodošlicu biskupu Roku

'SAMO LJUBAV TREBA NAM' Mladi pjesmom poželjeli dobrodošlicu biskupu Roku

Povodom biskupskog ređenja mons. Roka Glasnovića, Ivan Lučić napisao je tekst i glazbu pod nazivom “Samo ljubav treba nam”, a pjesmu je izveo zbor Speramus. Speramus, već dugi niz godina animira Pastoralne programe za mlade diljem biskupije, a svakoga ponedjeljka svojim pjevanjem animira mise za mlade u crkvi sv. Vlaha.

Studentski katolički centar Dubrovnik (SKAC_DU) i mladi Dubrovačke biskupije zajedno sa zborom mladih Speramus uz pjesmu “Samo ljubav treba nam”, pripremili su kolaž fotografija s pastoralnih susreta uz riječi podrške i dobrodošlice. Radosni što je Dubrovačka biskupija dobila svog pastira, biskupu su simbolično prikazali svoj dosadašnji hod, kojemu se od danas pridružuje i njegov korak. U video kolažu mladi posebnu zahvalnost upućuju biskupu Roku za njegovu otvorenost i spremnost na služenje, zbog čega je ostavio svoj dosadašnji život, i prihvatio dubrovačku Crkvu kao svoj novi dom. Poručuju mu da će mu na njegovome putu od sada biti suputnici i da će zajedno raditi i graditi Crkvu.

Od studenog 2020. otkako je dotadašnji dubrovački biskup mons. Mate Uzinić imenovan riječkim nadbiskupom koadjutorom, članovi Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, SKAC_DU-a, Kluba katoličke mladeži (KKM-a), mladi župe sv. Mihajla i djevojke iz Učeničkog doma Paola di Rosa svakog su utorka navečer zajedno molili za novog dubrovačkog biskupa. Nakon malo više od godine dana papa Franjo je imenovao mons. Roka Glasnovića 30. studenog 2021. za novog dubrovačkog biskupa.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist