Grad

Na ređenje novog dubrovačkog biskupa u Grad stigao i veleposlanik Republike Kosovo

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je u petak u službeni posjet veleposlanika Republike Kosovo u Republici Hrvatskoj Martina Berishaja.

Prijemu su nazočile i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

Gradonačelnik Franković poželio je dobrodošlicu veleposlaniku Bersihaju iskazavši pritom zadovoljstvo zbog kontinuirane bilateralne suradnje u raznim područjima.

– Osnaživanje i nastavak jedne iznimno dobre suradnje s Republikom Kosovo u fokusu je kako Gradu Dubrovniku, tako i Republici Hrvatskoj. Ono što u ovoj prilici želim naglasiti jest da je spoj Janjeva i Dubrovnika još od Dubrovačke Republike nevjerojatno jak, dubok i čvrst. Siguran sam da će tako i ostati, no potrebno je osnaživati odnose i sačuvati ih za buduća vremena i generacije – kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik.

Izrazio je posebno zadovoljstvo i zbog ređenja novog dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića koji je porijeklom s Janjeva, a što čini još jednu dodatnu poveznicu među narodima.

Veleposlanik Berishaj kazao je kako Hrvatska, a posebice Dubrovnik predstavljaju sjajan primjer kada je riječ o njegovanju i održavanju odnosa, te da Republika Kosovo može puno naučiti naročito kada je riječ o tranzicijskoj revitalizaciji i prosperitetu hrvatskog stanovništva u brojnim segmentima.

Susret predstavnika Grada Dubrovnika i veleposlanika Kosova obuhvatio je i niz drugih tema o kojima se razgovaralo, poput statusa Hrvata na Kosovu, značaju kulturne i spomeničke baštine te povijesnoj povezanosti dvaju zemalja.

Pročitajte još

Vatrogasci imali 9 intervencija, došlo i do oštećenja na Autobusnom kolodvoru

Dulist

Zbog vjetra preko mosta ne mogu autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikli

Dulist

Potpisana Povelja o bratimljenju Dubrovnika i Sorrenta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija