Zanimljivosti

‘Sam svoj elektro majstor’: STEM ljeto ide dalje!

'Sam svoj elektro majstor': STEM ljeto ide dalje!

U četvrtak i petak, 8. i 9. rujna u Centru za mlade Dubrovnik s početkom u 18 sati će se održati dvije radionice Sam svoj elektro majstor u sklopu projekta Centar za mlade Dubrovnik. S ovim radionicama se ujedno nastavlja i STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik.

Obje radionice su namijenjene za mlade od 13 do 30 godina. Broj mjesta na radionicama je ograničen, a za radionice se potrebno prijaviti preko ove poveznice.

Radionice će voditi vanjski suradnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Dario Lovrinčević i prof. Marko Radojičić iz Obrtničko-tehničke škole Dubrovnik. Na radionicama će polaznici naučiti što znači „Pravo na popravak“, te uz stručno vodstvo naučiti detektirati kvarove na elektronskim uređajima poput laptopa, TV, računala i sličnih, te na koji način se mogu popraviti. Na radionicama će se rastavljati laptop i računalo.

Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku. Projekt je financiran u iznosu od 75.000 HRK od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske i sufinanciran je od strane Grada Dubrovnika.

Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai a partneri su Grad Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Univerzalni istraživački institut UR.

Pročitajte još

MAGAZIN WANDERLUST ‘Doživite bogatu kulturu Dubrovnika’

Dulist

Sjećate li se ‘kultnog’ Kulta? Prvi broj je izašao prije 18 godina

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1975. Umro slikarski velikan Ivo Dulčić

Dulist