Zanimljivosti

‘Sam svoj elektro majstor’: STEM ljeto ide dalje!

U četvrtak i petak, 8. i 9. rujna u Centru za mlade Dubrovnik s početkom u 18 sati će se održati dvije radionice Sam svoj elektro majstor u sklopu projekta Centar za mlade Dubrovnik. S ovim radionicama se ujedno nastavlja i STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik.

Obje radionice su namijenjene za mlade od 13 do 30 godina. Broj mjesta na radionicama je ograničen, a za radionice se potrebno prijaviti preko ove poveznice.

Radionice će voditi vanjski suradnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Dario Lovrinčević i prof. Marko Radojičić iz Obrtničko-tehničke škole Dubrovnik. Na radionicama će polaznici naučiti što znači „Pravo na popravak“, te uz stručno vodstvo naučiti detektirati kvarove na elektronskim uređajima poput laptopa, TV, računala i sličnih, te na koji način se mogu popraviti. Na radionicama će se rastavljati laptop i računalo.

Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku. Projekt je financiran u iznosu od 75.000 HRK od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske i sufinanciran je od strane Grada Dubrovnika.

Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai a partneri su Grad Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Univerzalni istraživački institut UR.

Pročitajte još

Cijepljeni ste i preboljeli ste koronavirus? Evo što očekivati ako se ponovno zarazite

Dulist

Dubrovnik se našao na listi najsrdačnijih europskih gradova

Dulist

Kako suvremene tehnologije možemo koristiti u svrhu povećanja pristupačnosti i kvalitete života?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija