Grad

SAJAM TURIZMA Beograđani žele u Dubrovnik

Stradun

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predstavila je svoju ponudu, a prvi dojmovi su da će se i ove godine najviše gostiju iz Srbije odlučiti za Istru, poglavito Rovinj, dok je iznenađujuće velik interes Beograđana za Dubrovnik.

Ovogodišnji nastup Hrvatske na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, prema riječima voditeljice štanda HTZ Jasne Babić, koncepcijski se dosta razlikuje od onoga prije dvije godine kad je Hrvatska na beogradskom sajmu bila zemlja-partner. Sad je osmišljen kao info-pult s promidžbenim materijalima i simboličnim suvenirima za posjetitelje.

– Bez obzira na to, interes je velik, za pojedine krajeve posebno, tako da smo za Dubrovnik vrlo brzo ostali bez promidžbenog materijala, dok je u Istri Rovinj destinacija broj jedan – kaže Babić i ocjenjuje da se osjeća nostalgija kod mnogih posjetitelja iz Srbije koji su nekoć ljetovali na hrvatskoj obali.

Hrvatska je ove godina od 27. veljače do 2. ožujka bila jedna od 54 zemlje i među više od tisuću izlagača na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Predstavili su se, među ostalima, turizam Kvarnera, turističke zajednice Matulja i Novog Vinodolskog, čelnici gradske uprave istarskog Buzeta bili su gosti u uzvratnom turističkom posjetu na štandu vojvođanskog grada Novog Bečeja, a dubrovački predstavnici došli su s namjerom da ugovore izravnu autobusnu liniju Beograd-Dubrovnik.

SEEbiz.eu

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist