Sport

Šahisti ‘Dubrovnika’ sve pobjeđuju!

Šahisti 'Dubrovnika' sve pobjeđuju!

U Dubrovniku, u ‘Club Dubrovnik Sunny Hotel by Valamar’, proteklog vikenda odigrana je druga seansa druge hrvatske šahovske lige – skupina jug za 2022. na kojoj je nastupilo 11 ekipa. Organizatori ove seanse bili su spomenuti hotel i ŠK “Dubrovnik”.

Inače, samo natjecanje proteklo je uglavnom bez većih iznenađenja, a prvi favorit ove lige za 2022., ekipa Šahovskog kluba “Dubrovnik” ostvarila je sve tri uvjerljive pobjede i nastavila put ka konačnom prvom mjestu i kvalifikacijama za 1.b. hrvatsku šahovsku ligu u kojoj su i nastupali 10 godina /zaključno s 2021./. Štoviše, ŠK “Dubrovnik” je 2017. nastupio i u najvećem hrvatskom šahovskom razredu – 1.a. hrvatska šahovska liga, što je zacijelo najveći uspjeh u povijesti dubrovačkog ekipnog šaha. Šahisti “Dubrovnika” pobijedili “Goran” iz Bibinja i “Šibenik” s 4,5:1,5 i “Epetium” iz Stobreča sa 6:0.

Za ekipu “Dubrovnika” nastupili su međunarodni majstori Ivan Galić i Gordan Markotić, FIDE majstori Ivan Bender i Anvar Turdyev, te majstorski kandidati Tomislav Musić i Marko Jelčić.

Poslije osam odigranih kola ŠK “Dubrovnik” je u vodstvu sa svih 7 pobjeda i 14 bodova, a slijedi najveći konkurent, šahisti “Hvara” s 11 bodova.

Posljednja i odlučna, 3. seansa se igra u Zadru od 5. do 7. studenoga Objektivno govoreći, mora se dogoditi čudo pa da šahisti “Dubrovnika” ne ostanu i na kraju na prvom mjestu i nastupe u kvalifikacijama za 1.b. hrvatsku šahovsku ligu, drugi hrvatski šahovski razred.

Pripremio: Bajro Sarić
www.skdubrovnik.hr

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist