Sport

Povijesni nastup ženske ekipe Šahovskog kluba ‘Dubrovnik’!

Povijesni nastup ženske ekipe Šahovskog kluba 'Dubrovnik'!

U Dubrovniku, u ‘Club Dubrovnik Sunny Hotel by Valamar’ ex hotel “Minčeta proteklog vikenda odigrana je 2. hrvatska šahovska liga za žene za 2022. na kojoj je nastupilo osam ekipa iz cijele Hrvatske.

Prvi put u povijesti dubrovačkog šaha na ovakvom, i uopće na nekom ekipnom šahovskom natjecanju za žene, nastupila je i ekipa Šahovskog kluba “Dubrovnik” i to u sastavu Nina Vuković, Sanja Bilić, Ana Rajić, Bruna Di Ceglie, Marina Serdarević i Đeni Čustović. Organizatori ovogodišnje druge hrvatske šahovske lige za žene bili su spomenuti hotel, ŠK “Dama” iz Đakova i ŠK “Dubrovnik”.

U konačnom poretku ovogodišnje 2. hrvatske šahovske lige za žene za 2022. pobjednički pokal i plasman u 1.a. hrvatsku šahovsku ligu za žene za 2023. ostvarile su favoritkinje, žene iz ŠK “Đakovo Lim-Mont” iz Đakova 8 bodova, druge su žene iz ŠD “Sisak” iz Siska /plasirale se u 1.a. hrvatsku šahovsku ligu za žene 2023./, treće iz ŠK “Dama” iz Đakova itd.

Što se tiče nastupa šahistica ŠK ‘Dubrovnik’ unaprijed smo znali da su ‘autsajderke’, ali je svrha bila formiranje i prvi nastup u povijesti jedne seniorske ženske ekipe ŠK “Dubrovnik”. U konačnom poretku žene ŠK “Dubrovnik” zauzele su 7. pretposljednje mjesto s 2 meč i 6 pojedinačnih bodova. Pobjedu su ostvarile u meču sa “Slavoncem” iz Gradišta s 2.5 : 1,5. Na prvoj ploči Nina Vuković osvojila je 1 bod /od 5 mogućih/, na drugoj Sanja Bilić /2,5 od 5 mogućih/, na trećoj Ana Rajić /s 2 od 5 mogućih/, dok na posljednjoj, četvrtoj ploči Marina Serdarević je osvojila 0,5 bodova /od dva moguća/, a bez bodova su ostale Bruna Di Ceglie i Đeni Čustović. Ana Rajić osvojila je četvrtu šahovsku kategoriju.

Pripremio: Bajro Sarić
www.skdubrovnik.hr

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist