Grad

S PRAVIM LEDOM POD ŠATOROM Ove zime klizanje u gruškoj luci

S PRAVIM LEDOM POD ŠATOROM Ove zime klizanje u gruškoj luci

Iz Gradske uprave izvijestili su kako je gradonačelnik Andro Vlahušić danas s predstavnicima Turističke zajednice, Dubrovačkih ljetnih igara te JU Športski objekti Dubrovnik održao sastanak na temu zimskog turizma i organizacije drugog Dubrovačkog zimskog festivala.

– Nakon iskustva iz prvog Dubrovačkog zimskog festivala održanog prošle godine, sve gradske službe uključene u programe evaluirale su svoje programe i predložili izmjene kako bi se ovogodišnja ponuda bila još atraktivnija. Na sastanku su razgovaralo o subvencioniranju zimskih posjetitelja, modelima i korigiranju cijena kojima bi se povećao broj dolazaka i noćenja u zimskom razdoblju. Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je važnost zimskih dežurstava ugostiteljskih objekata u staroj gradskoj jezgri te uvođenja zimske verzije Dubrovačke kartice po znatno nižim cijenama – stoji u priopćenju.

– Razgovaralo se o božićnoj rasvjete te je usuglašeno da će se ove godine više pažnje posvetiti blagdanskom osvjetljenju prigradskih područja. Osiguravat će se i dodatna sredstava za rasvjetu i dekoriranje Straduna. Okosnica festivala bit će blagdanski dječji program, a dogovoreno je da se ove godine koncentrira na Gruž. Prijedlog je da se uvede novi koncept klizališta s pravim ledom, natkrivenog šatorom, koji će se nalaziti u gruškoj luci. U parku Luja Šoletića provodit će se organizirani programi za djecu svih uzrasta. U staroj gradskoj jezgri programi će se nastavljati odvijati na pozornici ispred Sponze i u šatoru ispred Orlanda – najavljuju iz Grada Dubrovnika.

– Kako bi se u blagdansko vrijeme stavio veći naglasak na duhovnost, gradonačelnik Vlahušić pokrenut će inicijativu prema Dubrovačkoj biskupiji za uređenje božićnih jaslica ispred crkava na cijelom području Grada koje će sufinancirati Grad Dubrovnik – ističe se u priopćenju.

Nositelji projekta su Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika, a festival će trajati od 15.studenog 2015. do 15.ožujka 2016.

U narednom razdoblju, navodi se u priopćenju, razmatrat će se prijedlozi i ideje, a gradonačelnik Vlahušić uputit će službeni poziv za prijedlog programa.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist