Aktualno

S polica ljekarni povlači se još jedan lijek

ljekarna02

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je obavijest o povlačenju serija lijeka Portal 20 mg tvrde kapsule.

-Tvrtka Sandoz d.o.o. Zagreb, nositelj odobrenja za lijek Portal 20 mg tvrde kapsule, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode provodi povlačenje serija KG6879 i KZ6866 predmetnog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni. Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog utvrđene prisutnosti povišene razine nitrozaminskih onečišćenja u lijeku u odnosu na prihvatljive razine unosa propisane u Europskoj uniji – ističe se na stranicama HALMED-a.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije lijeka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću. Na temelju dostupnih podataka, trenutačno ne postoji rizik za bolesnike koji uzimaju ovaj lijek. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije.

-Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije – navode.

Pročitajte još

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist