Aktualno

S polica se povlače štapići od želea, kod djece može doći do gušenja kod gutanja

shutterstock 25432702 Milos

S polica se povlači još jedan proizvod. Ovoga puta riječ je o štapićima od želea (Jelly straws) Speshow koje je najbolje upotrijebiti do 25. listopada 2023. godine. Dobavljač štapića je Beagley Copperman z o.o., Radom, Poljska, a u maloprodaji je dubrovačke tvrtke Osmi kontinent. Naime, Državni inspektorat Republike Hrvatske objavio je opoziv proizvoda jer sadrži neodobrene aditive E407 i E410.

-Predmetni aditivi mogu utjecati na konzistenciju želea gdje se zbog tvrdoće proizvoda ne može isključiti rizik po zdravlje potrošača posebno djece (postoji mogućnost gušenja kod gutanja) – ističe se na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Banner 300x250 DU 1

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 1333/2008 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. prosinca 2008. o prehrambenim aditivima i Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, navodi se također u priopćenju.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist