Hrvatska

S OVČARE DO KRAJNJEG JUGA Ultramaratonci u Dubrovnik stižu na Oluju

blank

Jedanaestorica hrabrih biciklista krenuli su s Ovčare na svoj 14. po redu Memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar – Dubrovnik kojim odaju počast svim poginulim i nestalim braniteljima, a biciklisti bi u Dubrovnik trebali stići baš na Oluju.

Maraton se održava kroz šest etapa, a biciklisti dnevno voze do 200-njak kilometara, izvijestili su organizatori, Udruga Slavonsko brodski biciklist te dodaju kako na putu do juga Hrvatske prolaze kroz gradove koji su najviše stradali u Domovinskom ratu. Tradicionalno se zaustavljaju na spomen-obilježjima, uz svijeće odavajući počast stradalim hrvatskim vitezovima.

-Očuvanje tradicije memorijalnog karaktera utrke, kao i promocija biciklizma kao zdravog načina života, Slavonije, Brodsko-posavske županije, ali i cijele Hrvatske kao biciklističke destinacije, naš je primarni cilj s kojim smo prije 14 godina i pokrenuli ovaj maraton želeći prije svega odati počast poginulim i ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu – kazao je Siniša Safundžić, predsjednik Udruge.

Pročitajte još

Pao sustav, pacijenti ne mogu do lijekova i uputnica

Dulist

‘PLAN ZA SRCE’ Gotovo 40 posto osoba u Hrvatskoj umire od kardiovaskularnih bolesti!

Dulist

U opticaju još 5 milijardi kuna!

Dulist