Županija

S DRUGE STRANE JADRANA Talijani nahvalili hrvatska vina

S DRUGE STRANE JADRANA Talijani nahvalili hrvatska vina

Hrvatska vina predstavila su se talijanskim trgovcima, ugostiteljima, sommelierima i novinarima u Hotelu Rome Cavalieri.

Prezentaciju je modelirao jedan od najpoznatijih talijanskih vinskih pisaca, Paolo Lauciani, predavač u Bibendi, a vina je predstavio hrvatski sommelier, Željko Bročiloviċ Carlos. Priču o povijesti i kulturi pijenja vina u Hrvatskoj iznio je vinski novinar Željko Suhadolnik, urednik poznatog vinskog časopisa “Svijet u čaši”. Događanje je otvorio Alessandro Scorsone, službeni sommelier talijanske vlade, zajedno s Veleposlanikom Republike Hrvatske Damirom Grubišom i predsjednikom Zaklade Talijanskih Sommeliera Francom M. Riccijem.

Prezentacija hrvatskih vina odvijala se u dva dijela, seminar/radionicu na kojoj je na degustaciju ponuđeno 11 vina, te kroz druženje s ostalim vinima hrvatskih proizvođača. Reakcije Talijana su izvrsne. Paolo Lauciani je nahvalio hrvatska vina komentirajući svaki uzorak vrlo stručnim i detaljnim istupom. Komplimenti su se čuli i poslije, na široj degustaciji uz proizvođače i talijanske sommelijere zadužene za točenje.

Predstavljanje vina iz Dubrovačko – neretvanske županije organizirala je Udruga Plavac mali – Pelješac u suradnji sa Lokalnom akcijskom grupom (LAG Neretva), pa su se tako na ovom prestižnom predstavljanju uz najbolja vina Hrvatske našla i vina: Dingač-PZ Dingač iz Potomja, Vina Rota-Rota d.o.o. iz Kune Pelješke, Vina Matković sa vinom Dingač i romantičnim vinom l’Amour, vina Rizman d.o.o.-Klek sa vinima Pošip i  Tribidarag.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist