Aktualno

Ryanair otkazao 110 letova za Zagreb u svibnju

ZLD ryanair 3

Zagrebačka zračna luka u svibnju će biti zatvorena za sav promet u razdoblju od 23 sata do 06:30 sati ujutro. Brojni su prijevoznici ranije korigirali svoj red letenja, poput njemačke Lufthanse i nizozemskog KLM-a, no irski je Ryanair tek prije nekoliko dana krenuo u operativne promjene. Zbog najavljenih radova Ryanair je otkazao čak 55 rotacija na 9 međunarodnih linija iz odnosno prema svojoj zagrebačkoj bazi.

Najveći niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, zbog najavljenih radova i zatvorenosti zagrebačke zračne luke drastično reže svoj red letenja za svibanj. Naime, zbog nemogućnosti slijetanja i polijetanja zrakoplova u razdoblju od 23 sata do 06:30 sati ujutro, Ryanair je otkazao čak 55 ranije najavljenih rotacija na 9 međunarodnih linija, a moguće je da će otkazivanja biti još, prenosi Croatian Aviation.

Donose popis linija iz odnosno prema Zagrebu na kojima je Ryanair otkazao letove za svibanj:

  • Brussels Charleroi, otkazani letovi srijedom i nedjeljom, ukupno 8 rotacija,
  • Frankfurt Hahn, otkazani letovi utorkom, ukupno 5 rotacija,
  • Memmingen, otkazani letovi četvrtkom, ukupno 4 rotacije,
  • Corfu, otkazani letovi ponedjeljkom, ukupno 5 rotacija,
  • Dublin, otkazani letovi ponedjeljkom i utorkom, ukupno 10 rotacija,
  • Milano Bergamo, otkazani letovi petkom, subotom i nedjeljom, ukupno 12 rotacija,
  • Malta, otkazani letovi ponedjeljkom, ukupno 5 rotacija,
  • Malmo, otkazani letovi petkom, ukupno 4 rotacije,
  • London Stansted, otkazani letovi subotom, ukupno 4 rotacije.

Prijevoznik još uvijek nije reagirao i napravio promjene na dvije linije, iz Sofije i Malage, koje u Zagreb slijeću iza 23 sata, što u svibnju neće biti moguće, pa je za očekivati da će i na tim linijama doći do otkazivanja letova ili pak do promjene u redu letenja tako da zrakoplovi u Zagreb slijeću prije početka radova, dakle, prije 23 sata.

Nacionalni prijevoznik, Croatia Airlines, nije morala otkazivati letove s obzirom na to da nema kasnih polazaka ni dolazaka (iza 23 sata), tek je otkazano nekoliko letova iz Dubrovnika prema Zagrebu koji određenim danima u tjednu slijeću iza 23 sata.

Ryanair ipak nije bio te sreće, otkazivanje čak 55 rotacija odnosno ukupno 110 letova za posljedicu ima i 20 tisuća sjedala manje prema odnosno iz zagrebačke zračne luke u svibnju, što će se na kraju mjeseca odraziti i na samu statistiku.

Putnici su o otkazivanju letova već obaviješteni, a omogućena im je promjena na prvi sljedeći raspoloživi let Ryanaira kao i povrat sredstava uplaćenih za aviokartu. Za razliku od legacy prijevoznika koji svoje putnike prebacuju i na letove drugih avioprijevoznika potpuno besplatno, Ryanair nema tu poslovnu politiku ni u ovakvim slučajevima, ali ni u situacijama kada su letovi otkazani krivnjom same aviokompanije.

Pročitajte još

MEĐUNARODNI DAN JOGE Proslava u nedjelju na Lokrumu

Dulist

BABY LASAGNA VATRENIMA: Donesite to zlato doma!

Dulist

Gužve kroz Župu, naoružajte se strpljenjem!

Dulist