Sport

RUNWAY RUN SPEKTAKL Ante Živković najbrže pretrčao pistu dubrovačkog aerodroma

RUNWAY RUN SPEKTAKL Ante Živković najbrže pretrčao pistu dubrovačkog aerodroma

U Zračnoj luci Dubrovnik ove je nedjelje održana posebna utrka – utrka po uzletno sletnoj stazi. Dubrovnik je prvi put domaćin ovom događanju, a po uzoru na brojne europske zračne luke gdje ovakve utrke nisu novost. Atletičar Atletskog kluba Dubrovnik Ante Živković najbrže je istrčao ovu jedinstvenu, 5 kilometara dugu utrku. Drugo mjesto pripalo je Perici Vučkoviću (AK Sparta), a treći je Željko Cota. U kategoriji žena prva je Helena Gleđa iz AK Dubrovnik, druga je Alemka Sarić (Jere Team Dubrovnik), a treća Ana Lučić (TK Dubrovnik).

-Istrčao sam utrku za 16 minuta i 35 sekundi. Ovo mi nije prvi put da sudjelujem na ovom tipu natjecanja, jer sam već sudjelovao u Runway Run-u koji se održao u Zagrebu. Vrijeme možda nije bilo najbolje danas, ali je zato utrka protekla bez problema. Zadovoljan sam rezultatom – poručio je pobjednik utrke Živković.

-Odlučili smo s našim partnerom, Zračnom lukom Dubrovnik našem gradu pružiti jednu utrku koja je inače u svijetu brendirana kao ‘runway run’ utrka te se trči po pistama zračnih luka. Dubrovnik do sada nije imao privilegiju imati takvu utrku, a u Hrvatskoj je priv put organizirana prošle godine u Zagrebu. To je bila većinom noćna utrka, a mi smo željeli dobiti prostor i u danu, a opet da se trči i kad padne noć, tako da trkači imaju i taj osjećaj trčanja po pisti i po noći. Ideja je došla od Zračne luke Dubrovnik, a mi smo je prihvatili – rekao je Alen Bošković, direktor Du Motiona, organizatora ove utrke.

Svi trkači morali su kod dolaska na start proći i posebnu sigurnosnu provjeru, kakvu i inače prolaze putnici, a za vrijeme održavanja utrke Zračna luka bila je zatvorena za sav promet.

-Ovo je prostor pod posebnom zaštitom tako da i mi moramo biti na stazi radi sigurnosti trkača i Zračne luke. Trkači su većinom iz Dubrovnika, što nam je i najveći uspjeh. Kad smo krenuli s projektom Du Motiona, željeli smo da se sve više naših sugrađana uključi u trčanje. Na prvoj 5K utrci bila su 43 natjecatelja, danas ih je ovdje 200-injak, a lani smo na staru humanitarne 5K utrke imali 1200 natjecatelja. To je pokazatelj da Dubrovčani vole trčati i da se vole kretati, ali i jedan lijepi podsterk za budućnost – rekao je Bošković.
Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić rekao je kako je ponosan što se ova utrka organizirala u Dubrovniku.

-Drago mi je da se odazvalo jako puno trkača i to ne samo domaćih već i iz ostalih država kao što su Crna Gora, Južna Afrika te SAD, što daje utrci međunarodni karakter. Drago mi je da mladost voli trčati – rekao je Luetić.

Unatoč lošem vremenu, trkači su vjerujemo uživali u ovoj zanimljivoj utrci po pisti zračne luke.

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist