Crna kronika

Rumunji ukrali Poljakinji novčanik, određen im istražni zatvor

Rumunji ukrali Poljakinji novčanik, određen im istražni zatvor

Poljska državljanka proteklog je četvrtka Policijskoj postaji Dubrovnik prijavila krađu novčanika iz ruksaka kojeg je, za vrijeme boravka u jednom turističkom objektu na području povijesne jezgre, nosila na leđima. U novčaniku se, osim osobnih dokumenata, nalazilo 1.500 kuna i 500 eura.

Ubrzo nakon toga jedan naš sugrađanin u blizini mjesta događaja pronašao je odbačeni novčanik bez novca, ali s osobnim dokumentima te je isti vraćen vlasnici.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem već sljedećeg dana otkriveni su počinitelji navedene krađe. Radi se o dvojici rumunjskih državljana u dobi od 51 i 71 godine koji su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a potom su sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku koji im je odredio istražni zatvor.

Od početka ovogodišnje turističke sezone ovo je prva zabilježena džepna krađa na području Dubrovačko-neretvanske županije.

-Radi se o kaznenim djelima koje je izuzetno teško otkriti budući počinitelji nisu s našeg područja, vrlo su vješti u krađi, a neupadljivi za primjetiti. Odmah nakon počinjenja kaznenog djela napuštaju mjesto događaja, kao i grad, tako da je svako njihovo razotkrivanje i uhićenje dobar rezultat koji, između ostalih sigurnosnih pokazatelja, značajno doprinosi definiranju Dubrovnika kao jedne od najsigurnijih svjetskih turističkih destinacija – ističu iz policije.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist