Aktualno

Rossetti: “Jeste li javili Jadranki Šimunović?”

Otok Lokrum posljednjih dana bio je na udaru jake bure, koja je naštetila otočkoj vegetaciji – kazao je na jutrošnjem sastanku direktora gradskih komunalnih tvrtki ravnatelj Javne ustanove Rezervat Lokrum Mario Petrušić.

Bura je polomila nekoliko borova, ali su zaposlenici Rezervata sami sanirali štetu, pa nije bilo potrebno angažirati vatrogasce, koji su se stavili na raspolaganje.

Savjetnik gradonačelnika Vlahušića za more i priobalje Rikard Rossetti upitao je ravnatelja Petrušića je li o svemu obavještena Jadranka Šimunović iz Eko Omblića.

– Ako gospođa Šimunović sutra dođe na Lokrum i vidi da nedostaje nekoliko stabala, napravit će dar mar – komentirao je Rossetti, na što je ravnatelj Petrušić odgovorio kako je o svemu obavještena inspektorica zaštite prirode Vesna Daničić, koja će čim se vrijeme smiri posjetiti otok Lokrum.

– Palo je ono što je i moralo pasti. Bilo bi palo i inače – zaključio je savjetnik za more i priobalje Rossetti.

Ravnatelj Petrušić također je kazao kako je postignut dogovor da Vodovod preuzme brigu o hidrantskoj i vooopskrbnoj mreži na Lokrumu. Vodovod će tako voditi investicije i sudjelovati u troškovima zajedno s JU Rezervat Lokrum.

– Izvedbom projekta hidrantsku mrežu prepustit će Rezervatu Lokrum, a ostat će im briga o vodoopskrbi, što je nama značajno jer imamo velike troškove jer je mreža stara i neprimjerena – kazao je direktor JU Lokrum Mario Petrušić.

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija