Aktualno

Rossetti: “Jeste li javili Jadranki Šimunović?”

Rossetti: "Jeste li javili Jadranki Šimunović?"

Otok Lokrum posljednjih dana bio je na udaru jake bure, koja je naštetila otočkoj vegetaciji – kazao je na jutrošnjem sastanku direktora gradskih komunalnih tvrtki ravnatelj Javne ustanove Rezervat Lokrum Mario Petrušić.

Bura je polomila nekoliko borova, ali su zaposlenici Rezervata sami sanirali štetu, pa nije bilo potrebno angažirati vatrogasce, koji su se stavili na raspolaganje.

Savjetnik gradonačelnika Vlahušića za more i priobalje Rikard Rossetti upitao je ravnatelja Petrušića je li o svemu obavještena Jadranka Šimunović iz Eko Omblića.

– Ako gospođa Šimunović sutra dođe na Lokrum i vidi da nedostaje nekoliko stabala, napravit će dar mar – komentirao je Rossetti, na što je ravnatelj Petrušić odgovorio kako je o svemu obavještena inspektorica zaštite prirode Vesna Daničić, koja će čim se vrijeme smiri posjetiti otok Lokrum.

– Palo je ono što je i moralo pasti. Bilo bi palo i inače – zaključio je savjetnik za more i priobalje Rossetti.

Ravnatelj Petrušić također je kazao kako je postignut dogovor da Vodovod preuzme brigu o hidrantskoj i vooopskrbnoj mreži na Lokrumu. Vodovod će tako voditi investicije i sudjelovati u troškovima zajedno s JU Rezervat Lokrum.

– Izvedbom projekta hidrantsku mrežu prepustit će Rezervatu Lokrum, a ostat će im briga o vodoopskrbi, što je nama značajno jer imamo velike troškove jer je mreža stara i neprimjerena – kazao je direktor JU Lokrum Mario Petrušić.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist