Politika

ROKO JEZIČAC NA VAGI! HDZ-u 7 mandata. Kako su prošli ostali?

Nakon prebrojanih glasova s 51 od 52 biračka mjesta, što znači da je neobrađeno 1,92 posto glasova, donosimo i broj mandata u Gradskom vijeću.

Lista HDZ-a, Suverenista i HSZ-a osvojila je 7 mandata za novi saziv Gradskog vijeća. Tako je HDZ, u odnosu na prethodni mandat izgubio tri vijećnika. No, svakako treba napomenuti da za razliku od prije četiri godine, novo Gradsko vijeće ima ukupno četiri vijećnika manje.
Iz redova HDZ-a, Suverenista i HSU- u Vijeće ulaze Zrinka Raguž, Blaž Pezo, Marko Potrebica, Ivan Maslać, Krešimir Marković, Olga Muratti i Zlatko Begušić.
Druga snaga Gradskog vijeća definitivno su Srđevci koji su osvojili tri mandata, a treba podsjetiti kako su 2017. godine imali tek jednog vijećnika. Uz Đura Capora i Nikšu Selmanija, u redovima Srđevaca bit će i Petra Marčinko.
Vićanov DDS ostao je na jednakom broju mandata kao i na prethodnim izborima pa će s njegove liste u Gradsko vijeće tri vijećnika. Uz Vićana to su Lukša Matušić i Sanja Mlinarić Vrbica.
Definitivno, najveći pobjednik ovih izbora je kandidacijska lista Ivice Roka koja u novo Gradsko vijeće ulazi sa svoja dva predstavnika. Uz Roka u vijeće ulazi i Ivan Cetinić.
Jednak broj mandata kao i Roko ima i Željko Raguž (DUSTRA), koji je u odnosu na 2017. godinu izgubio mandat. U novom sazivu će uz Raguža biti Ivana Šepak. SDP, iako je uoči izbora morao nakon povlačenja Jadrana Barača iz utrke za gradonačelnika iznjedriti novo lice, uspio je zadržati dva mandata. Boje ove stranke u dubrovačkom predstavničkom tijelu branit će Ivan Tropan i Anita Bonačić Obradović. Most Mara Kristića nije uspio zadržati jednaki broj mandata pa će u novom sazivu sjediti samo Kristić kao nositelj liste. Proslavio se nije niti Andro Vlahušić, koji je prije izbora svojoj listi predviđao četiri do pet mandata. Uspio je u Gradsko vijeće ući samo on kao nositelj liste. HNS, koji je s njim u koaliciji izašao na izbore, nema svoga predstavnika, za razliku od prethodnih izbora kad su u Vijeće ušli s tri mandata.
HDZ-u za formiranje većine nedostaju četiri ruke. Ako ponove koaliciju s Ragužem, opet će im nedostajati dva glasa. Kao potencijalni koalicijski partner nameće im se lista Ivice Roka s dva mandata, ili će se i ovog puta  okušati u suradnji s Perom Vićanom. No, Roko je kampanju temeljio na riječima kako nije na prodaju!

Pročitajte još

FRANKOVIĆ UZVRATIO SRĐEVCIMA Pozdravila vas je Renata Suša

Dulist

SRĐEVCI FRANKOVIĆU ‘Ako se želite boriti za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara’

Dulist

KRISTIĆ: Dubrovnik je ove zime bez izravnih zračnih linija s europskim i svjetskim odredištima. Tko je odgovoran?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija