Aktualno

ROK 18 MJESECI Potpisani ugovori, počinje izgradnja grobnica na Dupcu!

ROK 18 MJESECI Potpisani ugovori, počinje izgradnja grobnica na Dupcu!

Počinje izgradnja grobnih mjesta na Dupcu! Ovog su utorka, naime, potpisani ugovori s izvođačem radova na izgradnji 2. etape groblja Dubac, tvrtkom Trag te stručnim nadzorom, tvrtkom Trames.
Rok za završetak gradnje grobnica je 18 mjeseci.
-Druga etapa obuhvaća izgradnju 1686 grobnih mjesta s popratnim objektima, ali ne uključuje izgradnju glavne poslovne zgrade i kapelice – rekao je ovom prigodom direktor Groblja Dubac Đuro Lonza. Podsjetio je kako je raspisana javna nabava za izvođača, ali i za nadzor trajala skoro tri mjeseci te je izrazio zadovoljstvo kako nije bilo žalbi.
-Nadam se da ćemo u narednih 18 mjeseci dobro i uspješno surađivati. Da ćemo projekt uspješno privesti kraju i da neće biti nekih problema iako nas čeka izazovnih 18 mjeseci po pitanju rokova i po pitanju nestabilnog tržišta, cijena materijala i svega što nas zadnjih mjeseci tiši- rekao je Lonza te napomenuo kako se prije raspisivanja javne nabave morao obaviti postupak dodjele grobnih mjesta.
– Dosad smo donijeli 1486 rješenja, koje se odnose na ukupno 1280 grobnih mjesta. Ukupno zaduženje prema našim sugrađanima je bilo 67 milijuna i 400 tisuća kuna, a naplatili smo 64.550.000 kuna, što je dobar postotak naplate i što nam je omogućilo kretanje u izgradnju druge etape – rekao je Lonza te dodao kako se za desetak dana očekuje početak gradnje.
Napomenuo je i kako su Općina Župa dubrovačka i Grad Dubrovnik dosad u projekt uložili 94 milijuna kuna, u što ulazi nepuna 23 milijuna kuna za kupnju zemljišta, 54,5 milijuna kuna dosadašnje izgradnje, projektne dokumentacije, detaljnih planova, materijalnih troškova…
Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli rekao je kako se nažalost moralo ići s akontacijama u iznosu od 90 posto vrijednosti grobnica jer je to bio jedini način za osigurati novac.
-Nadam se da ćemo kroz ovo vrijeme s Gradom iz proračuna uspjeti izdvojiti sredstva za natječaj za izgradnju svih predviđenih objekata. Oni su vrijedni oko 27 milijuna kuna plus PDV kako bi što prije imali na raspolaganju sve sadržaje koji su osmišljeni projektom. To nije u ovoj fazi, ovo je isključivo izgradnja grobnica i u jednom dijelu ispraćajnih objekata – rekao je načelnik.
Na potpisivanju ugovora bio je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist