Sport

RIBOLA SVLADALA DUBROVNIK Perinčić: ‘Imali su više koncentracije u ključnim trenucima’

RIBOLA SVLADALA DUBROVNIK Perinčić: 'Imali su više koncentracije u ključnim trenucima'

Nakon velike i neizvjesne borbe dalmatinski prvoligaški derbi između ‘Ribole Kaštela’ i ‘Dubrovnika’, odigran u subotu u dvorani na ‘Sokolani’, pripao je domaćoj momčadi rezultatom 74-70.
Nakon odličnog otvaranja utakmice i ranog dvoznamenkastog vodstva ‘Ribole’ (16-5), gosti su brzo uhvatili priključak pa se na prvi odmor između četvrtina otišlo rezultatom 23-21. Druga dionica potpuno je otišla na stranu ‘Gospara’ koji su u tih deset minuta ubacili 22, a primili samo 12 poena te na veliku pauzu otišli sa +8 (35-43).
Treća četvrtina donijela je obostrano skroman broj poena (15-13) da bi u završnih deset minuta utakmice igrači Damira Rančića režirali rezultatski preokret ponajviše zahvaljujući raspoloženom i preciznom Jakovu Sanaderu, ali i sjajno odigranoj obrani kojom su goste nekoliko puta doveli do isteka napada i prije pokušaja postizanja koša.
Do konačnih 74-70 pobjednički sastav je sa 17 poena vodio već spomenuti Sanader koji je iz igre ukupno gađao 6/7 od čega za tri poena 5/6, dok su dvojac dvocifrenih strijelaca domaćih činili još Ivan Svalina (15p-6s-4a) i Ante Delaš (14p-6s-5a).
Član poražene ekipe Ivan Vodopija bio je najefikasniji igrač utakmice s 23 koša do kojih je došao sjajnom realizacijom iz igre 10/11, a za dva poena imao je savršenih 9/9. Koševima je pridodao i 7 skokova čime je bio i najbolji skakač ovog zanimljivog i dramatičnog dvoboja. Uz Vodopiju, najraspoloženiji igrači ‘Dubrovnika’ bili su Kristijan Andabaka (15p-6s-7a, trice 3/4) i Petar Dubelj (12p-3s-4a) Nakon utakmice dobili smo izjave trenera ‘Dubrovnika’ i ‘Ribole Kaštela’.

-Čestitam domaćinu na pobjedi. Imali su više koncentracije u ključnim trenucima. Sanader je pogodio neke ključne šuteve, dok smo mi imali dosta otvorenih šuteva, ali napadački nismo bili raspoloženi kao u prethodne dvije utakmice. Ali OK, idemo dalje, u subotu nas čeka nova utakmica. Još jedanput čestitke ‘Riboli Kaštela’ na zasluženoj pobjedi – rekao je trener Dubrovnika Ivan Perinčić.

Tekst: KK Ribola Kaštela

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist