Politika

REZULTATI ZA 10. IZBORNU JEDINICU HDZ-u 7, SDP-u 4, a MOST-u 3 mandata

REZULTATI ZA 10. IZBORNU JEDINICU HDZ-u 7, SDP-u 4, a MOST-u 3 mandata

Državno izborno povjerenstvo obradilo je sva biračka mjesta u 10. izbornoj jedinici.

Nakon ovih rezultata stanje je, kada su mandati u pitanju, nepromijenjeni u odnosu na izbornu noć. Dakle, Domoljubna koalicija u 10. izbornoj jedinici osvaja 7 mandata. Četiri mandata pripala su koaliciji Hrvatska raste, dok će MOST s juga Hrvatske imati tri zastupnika.

Gledajući broj mandata, iz naše Županije u Saboru idu Branko Bačić i Sanja Putica s liste Domoljubne koalicije. Branko Bačić osvojio je 3958 preferencijalnih glasova ili 3,90 posto, a Sanja Putica 3130 glasova ili 3,08 posto. Spomenimo i to kako je Marija Vučković s 14. pozicije na listi osvojila 3395 glasova ili 3,34 posto.

Hrvatska raste u 10. izbornoj jedinici osvaja četiri mandata, i sukladno tome nitko iz Dubrovačko-neretvanske županije neće sjedati u saborskim klupama. Naime, Davor Penić, predsjednik ŽO SDP-a peti je na listi, a spomenimo i to kako je osvojio 1103 preferencijalna glasa ili 1,56 posto. Valentin Dujmović ispred županijskog HNS-a bio je šesti na ovo listi, te je osvojio 1005 glasova ili 1,42 posto. Luce Gvozden dobila je povjerenje 714 birača ili 1,01 posto, dok je Ljubica Brailo imala 913 glasova ili 1,29 posto.

Ispred MOST-ovaca tri zastupnika iz 10. izborne jedinice idu u saborske klupe, no s obzirom da je Božo Petrov osvojio gotovo polovicu preferencijalnih glasova liste zasad u Sabor ne ide Maro Kristić, koji je bio na trećem mjestu. Ukoliko se, naravno, stvari promijene, pa Petrov ode u Vladu, Kristić koji je osvojio 913 preferencijalnih glasova ili 2,02 posto ide u Sabor.

 

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist