Aktualno

REZULTATI IZ ALGEBRE Dubrovački maturanti najbolje riješili probne ispite iz hrvatskog jezika

REZULTATI IZ ALGEBRE Dubrovački maturanti najbolje riješili probne ispite iz hrvatskog jezika

Otvoreno učilište Algebra obradilo je rezultate svih probnih ispita koje su maturanti krajem ožujka pisali u osam hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru, Dubrovniku i Šibeniku.

Za pisanje probnih ispita prijavilo više od četiri tisuće učenika. Najbolje su rezultate maturanti ponovno pokazali u poznavanju engleskog jezika, rezultati iz hrvatskog jezika su osrednji dok im, gotovo već tradicionalno, najviše poteškoća zadaju ispiti iz matematike na kojima ostvaruju najlošije rezultate.

Rezultati su pokazali kako kako se u slučaju matematike i dalje radi o predmetu koji velikom broju maturanata jednostavno predstavlja najveći problem. Najveći pad u pogledu riješenosti ispita na probnim ispitima za maturante primjećuje se na ispitima iz hrvatskoga jezika, dok je kao i lani, uspješnost na ispitu iz engleskog jezika bila je ponajviša

Dubrovački maturanti najbolje rezultate pokazali su u ispitima hrvatskog jezika na A i B razini i ostvarili 52 posto odnosno 55 posto uspješnosti.

U rješavanju matematičkih zadataka, Dubrovčani su se dokazali na B razini gdje su završili na drugom mjestu po uspješnosti (49 posto), odmah iza zagrebačkih maturanata koji su ostvarili 52 posto uspješnosti.

Probni ispit iz engleskog jezika na razini A podjednako je dobro riješen u skoro svim gradovima (svuda uz prosječnu riješenost između 73 i 78 posto), uz izuzetak Dubrovnika gdje je na razini A ostvaren rezultat od 60 posto.

Foto: Otvoreno učilište Algebra

Pročitajte još

‘LJETNI’ KADROVI Na Copacabani otvorena sezona kupanja!

Dulist

EU PARLAMENT DONIO NOVU UREDBU Do 2030. mnoga ambalaža ide u zaborav

Dulist

DU MOTION UTRKA GRAĐANA Poljak Patryk i naša Luciana najbrže istrčali pet kilometara za Marka

Dulist