Aktualno

REZOVI VLADE Do izbora 2021. imat ćemo 634 lokalna dužnosnika manje

Vlada Andreja Plenkovića planira prepoloviti broj lokalnih dužnosnika, a zakon bi trebao biti donesen do lokalnih izbora 2021. Hrvatska danas ima 20 županija, a 20 župana ima 52 zamjenika, donosi RTL. Tu je i 127 gradova s isto toliko gradonačelnika, ali i 197 zamjenika i 16 zamjenika iz redova nacionalnih manjina. Hrvatska ima i 428 općina, odnosno općinskih načelnika, 434 zamjenika načelnika i 47 zamjenika iz redova nacionalne manjine. Riječ je o 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave i 1321 lokalni dužnosnik. Sa smanjenjem trebalo bi se doći na 687 lokalnih dužnosnika.
Prema Vladinom planu, doznaje RTL, do 2021. načelnici općina više ne bi imali zamjenike. Ostali bi samo u gradovima od 30 tisuća stanovnika i u županijama.
Uz to u planu je i spajanje općina. One koje imaju manjak fiskalnog kapaciteta i one koje ne mogu obnašati svoje dužnosti spojit će se drugima.

Pročitajte još

Vodovod izgradio novu dionicu vodoopskrbnog cjevovoda na Putu od Bosanke

Dulist

POMORSKA TRAGEDIJA Prošlo je 29 godina od potonuća Aurore

Dulist

DUGOGODIŠNJA TAJNICA Daria Prebisalić iz Atlantske plovidbe prešla u ‘Blaga djela’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija