Grad

REVITALIZACIJA SELA Grad dijeli autohtone sadnice!

Grad Dubrovnik započeo je s podjelom sadnica stanovnicima prigradskih područja, a u prvom krugu je podijeljeno 2.300, od planiranih 3.700 sadnica autohtonih biljaka.

Na dodjeli na Gromači, gdje se obavljala podjela za sva Gornja sela, bio je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

-Ovo je simboličan potez, dakle nije nešto što je financijski posebno zahtjevno, ali je važno jer govorimo o revitalizaciji naših sela, govorimo o tome kako želimo da se ljudi vrate na to područje i želimo potpomoći tu priču. Puno se može napraviti i kroz obiteljska poljoprivredna gospodarstva jer gosti sve više žele nešto što je autentično, žele domaće proizvode iz vrta domaćinstva u kojem borave – kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković.

U prvom krugu, osim za Gornja sela, podijeljene su i sadnice stanovnicima Zatona, Orašca, Mokošice, Brsečina i Dubravice, a idući tjedan podijelit će ih se još 1.400 na Elafitskim otocima, Osojniku, Bosanci, u Trstenom i Komolcu. Podjela je organizirana putem gradskog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more te u suradnji s mjesnim odborima i gradskim kotarima, a prema zahtjevima korisnika.

Dijele se autohtone sadnice poput maslina, vinove loze, smokava, limuna, trešnje, višnje, jabuka, šljiva, orah, mjendula, ukupne vrijednosti 85.500,00 kuna, financirane proračunskim sredstvima Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Dubrovački obrtnici dobili potpore u iznosu od milijun kuna

Dulist

RAZGOVOR S MIRSOM Udahnimo sadašnjost i izdahnimo prošlost. Stanimo na loptu i budimo bolji ljudi

Andrea Falkoni Račić

Od sutra izmjene u gradskom voznom redu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija