DuList PROMO

RESTORAN NEBULA Uronite u zvjezdanu prašinu gastronomskih užitaka

RESTORAN NEBULA Uronite u zvjezdanu prašinu gastronomskih užitaka

Dubrovnik je odnedavno postao bogatiji za novu fine dining lokaciju. U srcu grada, a opet skrivena od užurba­nosti, Villa Orabelle smještena je tik do plaže Bellevue. Kaskadno postavljena na samim liticama u simbiozi s morem i borovima pruža jedan od najljepših pogleda na nepregledan horizont. U ovom intimnom ozračju unutar Ville djeluje i restoran Nebula koja svo­jim gostima nudi jednstveni doživljaj mediteranskih i tradicionalnih jela s modernim pristupom.

Nazvan je po zvjezdanoj prašini koja se raširi po noć­nom nebu, stvarajući prekrasne i tajan­stvene oblike, baš poput izvanrednih gastronomskih iskustava koja se nude u samom restoranu. Ovaj restoran nas je posebno zaintersirao suvremenim pristupom mladog, ali iskusnog chefa Kristiana Galova kao i educiranim timom koji čine voditelj restorana Ivan Volarević i Domagoj Dominiković, vodi­telj hrane i pića.

U intimnom ozračju unutar Ville Orabelle djeluje i restoran Nebula koja svojim gostima nudi jednstveni doživljaj mediteranskih i tradicionalnih jela s modernim pristupom

— Ideja mediteranskog restorana Nebula je vrhunska ponuda u kojoj će svatko pronaći nešto za svoje nepce. Dnevni meni bit će idealan za poslovni ili lagani ručak dok večernji donosi ono najbolje što naš tim može ponuditi – kazao nam je chef Galov.

Najkvalitetnije namirnice
Dugogogo­dišnju ljubav prema gastronomiji i gur­mansku narav te ljubav prema sezon­skim namirnicama Galov svakodnevno prezentira na pjatima.

— U Nebuli spajamo najkvalitet­nije namirnice modernim tehnikama, a pritom njegujemo naš mediteranski duh i tradiciju – rekao nam je.

Jelovnik je ispunjen uzbudljivim jelima koja spajaju lokalne sastojke s daškom svjetske gastornomije, a mi smo imali priliku kušati neka od njih. Započeli smo s toplim predjelom s peče­nim kozicama i umakom od češnjaka, parmezana Grana Padano i čipsom od celera.

RESTORAN NEBULA Uronite u zvjezdanu prašinu gastronomskih užitaka

— Uz ovo jelo preporučili bismo bijelo lagano i ljetno vino autohotone sorte zlatarica vinarije Pilač koje izvrsno dolazi do izražaja uz kozice – rekao nam je Dominiković skrećući pozornost na pomno slaganu vinsku kartu kako bije­lih i crnih istaknutih hrvatskih vina, tako i onih svjetskih.

Okosnica mediteranske kuhinje sva­kako je pasta pa smo tako isprobali špa­gete od cikle i đumbira s orasima i mla­dim sirom koji pruža savršen balans cijelom jelu. S ovim laganim i zemlja­nim jelom idealno se sljubljuje robusno vino sorte crljenak, šire poznate pod imenom zinfandel, vinarije Krolo.

— Našu interpretaciju punjene paprike završavamo pireom od celera koji se pravi netom prije posluživanja uz redukciju raznovrsnog povrća – nagla­sio je Galov dok nam je voditelj resto­rana Volarević predstavio Sagul Orange vino vinarije Violić.

RESTORAN NEBULA Uronite u zvjezdanu prašinu gastronomskih užitaka

Radi se o macerira­nom bijelom vinu sorte rukatac. Krasi ga upečatljiva jantarna boja, neuobiča­jena tekstura te citrusne arome naranče koje su prisutne i u samom jelu.

Hvalevrijedna vinska karta
Kao točka na i, stigao nam je savr­šeno pripremljen juneći file s demiglas umakom, odnosno redukcijom junećih kostiju i vina uz kremu od pečene buče te okruglicama od krumpira, pečenog pršuta i parmezana. Jelo je posluženo sa sotiranim šparogama dok je cijeli vizu­alni dojam pojačan raznim klicama kao i mediteranskim začinskim biljem.

— Uz ovo jelo s karakterom zasigurno ide i vino s karakterom pa predlažemo kupažu merlota i cabernet sauvignona zadarske vinarije Degarra. Ovo aroma­tizirano vino s jagodama i borovnicama savršeno paše uz biftek – istaknuo nam je Volarević.

Uz hvalevrijednu vinsku kartu ne nedostaje i drugih osvježavajućih alko­holnih i bezalkoholnih pića. U ponudi raznih koktela ističe se njihov koktel s potpisom naziva Nebula. Plavoze­leni koktel savršeno se stapa s bojama kompletnog ambijenta, a okus cvjetova lavande koja raste tik do vašeg stola daje mu neodoljiv mediteranski šarm.

RESTORAN NEBULA Uronite u zvjezdanu prašinu gastronomskih užitaka

— Gotovo godinu dana gradimo priču ovog restorana kroz vrhunsku uslugu, personalizirani pristup, ugodan ambi­jent te kvalitetu jela i pića te polako, ali sigurno, nadamo se, gazimo prema Michelinovom vodiču – istaknuo nam je Dominiković.

Domaći gosti
— Vrata smo otvorili i prema našim domaćim gostima. Želimo u našem restoranu redovito pozdravljati sugra­đane koji će se zadovoljno vraćati, stoga je popust na cjelokupnu ponudu samo mali znak pažnje koji im možemo daro­vati za poklonjeno povjerenje – rekao je.

Uz poseban odnos prema gostima i usuđujemo se kazati, jednu od najljep­ših, a istovremeno skrivenih lokacija u Dubrovniku, restoran Nebula zasigurno će postati novo i uzbudljivo IT mjesto dubrovačke gastro-scene.

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist