Aktualno

Rektorica i župan o suradnji i projektima

Rektorica i župan o suradnji i projektima

Župan Nikola Dobroslavić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan i pročelnica za obrazovanje, kulturi i sport Marijeta Hladilo održali su radni sastanak s rektoricom Sveučilišta u Dubrovniku Vesnom Vrtiprah, njenim zamjenikom Željkom Kurtelom i savjetnikom za investicije Mateom Milkovićem.

Tema sastanka bila je provedba sporazuma o znanstveno-obrazovnoj suradnji, potpisanog 2010. godine, a nakon kojega je dovršen projekt uređenja kampusa u prostoru nekadašnje bolnice, osnovan studij financijskog menadžmenta u Pločama, iz županijskog proračuna izdvojen milijun kuna te osigurano 500 tisuća kuna u ovoj godini za dokumentaciju za gradnju Studentskog doma te realiziran projekt MARIBIC-a na Bistrini.

Razgovarali su također i o postignutom dogovoru  s Gradom Dubrovnikom i Općom bolnicom oko smještaja srednjih škola na području Dubrovnika koji se provodi na način da je zatražena izmjena prostorno-planske dokumentacije Grada Dubrovnika.

Župan je govorio i o nastojanjima Županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA da se MARIBIC i Zavod za mediteranske kulture uključe u hrvatski klaster prehrambenih proizvođača te da se Županija, Sveučilište, DUNEA i MARIBIC osnuju Centar izvrsnosti akvakulture. Dogovoreno je kako će zajednički raditi na realizaciji ta dva projekta.
 

Pročitajte još

PROMETNA U KUPARIMA Ozlijeđena osoba prevezena u bolnicu

Dulist

OD IDUĆEG TJEDNA Liječnici će imati pravo prijaviti pacijente privremeno nesposobnima za vožnju

Dulist

GORAK KRAJ ‘Novi Europski Bauhaus’ izostavio Dubinu iz projekta, iz kluba poručili: Uprava TUP-a gurnula nas je u stečaj

Dulist