Aktualno

Prodavači ne žele u Lapad!

Prodavači ne žele u Lapad!

Nakon najava gradonačelnika Andra Vlahušića kako će se placa u Gružu tijekom zimskih mjeseci preseliti na placu u Lapad zbog radova na rekonstrukciji Ribarnice, inače projekta vrijednog oko 6 milijuna kuna bez PDV-a, prodavači sa Zelene place, ali i s Ribarnice, nisu zadovoljni što se moraju preseliti.

Jedan od glavnih razloga je kažu, nepostojanje adekvatnog parkinga u Lapadu.
– Žalimo se jer nam je nezgodno doći na placu. Tko će uopće tamo doći kupiti što mu treba? Narod se ovdje naučio i želimo ostati tu. Mi nismo u Ribarnici. Nama radovi ne smetaju, stavit ćemo pamuk u uši, ali ja tamo neću ići – rekla nam je Mare Kiridžija iz Opuzena, prodavačica na Zelenoj placi.

SVIMA SMETA

– Prošli su dobri dani odavno, ali bunim se da nas odavde vode. Tamo jednostavno ne mogu, ni ovdje nemamo gdje ostaviti robu, a tamo još manje. Ja donosim robu za 2,3 dana, a što ću tamo. Ovdje prodajem 35 godina – zaključila je.

– Smeta svima nama. Prvo gdje ćemo spremiti robu, ovdje imamo mjesto i magazine, a tamo nema ni parkinga. Niti za one koji donose nešto, niti za one koji dođu kupiti i normalna je stvar da se žalimo. I ovako nam je loše, zbog lošeg pristupa placi. Tko će doći iz Gruža i ići tamo autobusom. A kad nas budu premjestili, ići ćemo malo na bolovanje, malo na godišnji. Rekli su nam da idemo uskoro, još se ništa ne zna, a samo znamo da će radovi trajati do srpnja.  To je strašno, morat ću pola godine zatvoriti butigu – istaknula je Dubravka Lečić, iz Rožata, vlasnica obrta Dube.

U LAPADU NEMA UVJETA

– Nezgodno nam je to preseljenje. I to iz više razloga. Jedan je taj što smo ovdje naučili, tamo ne poznamo ništa, nema parkinga ni skladišta. Tamo nam ne odgovara po ničemu – rekao nam je Stijepo Caput iz Konavala, prodavač na Zelenoj placi.
– Lijepo je što će urediti Ribarnicu, a i nama na Zelenoj placi napraviti bolje uvjete za rad, ali je veliki problem što moramo u Lapad. Radije neću dolaziti nego ići u Lapad – zaključio je.
– Ovdje su uvjeti nikakvi, a kakvi će tek tamo biti, mogu misliti! Nisam išao gledati, ali rekli su mi da ne valja. Da bar hoće pokriti placu u Lapadu, i da se radovi ovdje što prije završe. Drago mi je da će napraviti novu Ribarnicu, ali važno je da se napravi u određenom roku. U Lapadu je najveći problem parking. Gdje će se ljudi parkirati? – upitao se Nikola Zovkić, zaposlenik trgovine Amfora iz Cavtata.
– I ovdje slabo ide, a tamo će biti još gore. Kome ćemo tamo prodavati? Nema ni parkinga, ni skladišta. Kako ćemo doći do tamo? Drago  mi je da ćemo ovdje imati dobre uvjete, ali kad će to biti? – dodala je Draga Franičević s Hvara, iz ribarskog obrt Alga.

O radovima na placi Lapad, investiranju i svemu ostalome pročitajte u tiskanom izdanju duLista.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist