Grad

REKONSTRUKCIJA LAPADSKE OBALE Objavljena javna nabava za nabavu i ugradnju urbane opreme

REKONSTRUKCIJA LAPADSKE OBALE Objavljena javna nabava za nabavu i ugradnju urbane opreme

Grad Dubrovnik pokrenuo je danas postupak javne nabave za nabavu i ugradnju urbane opreme, u sklopu projekta izvođenje radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale (II., III. i IV. faza izgradnje).

Naime, uz novu prometnu regulaciju i izgradnju obalne konstrukcije, projektnim rješenjem posebna pažnja je posvećena uređenju kojim će se stvoriti ugodan prostor za aktivnosti na otvorenom, uz uvažavanje vrijednost kulturno-povijesnih naslijeđa u zoni obuhvata. Urbano komunalno uređenje buduće obalne šetnice obuhvatit će nabavu i ugradnju stupova javne rasvjete, autobusnih nadstrešnica, polera za privez brodova, kao i nabavu i ugradnju pametnih klupa te hortikulturno uređenje obuhvata. Kamenim dijelom šetnice protezat će se pješačko-biciklistička staza te će se formirati drvoredi s klupama za sjedenje u sjeni stabala.

Radovi na rekonstrukciji i proširenju Lapadske obale napreduju u skladu s usvojenim dinamičkim planom, a završetak projekta očekuje se u studenom 2023. godine, navode iz Grada Dubrovnika. U tijeku su radovi na proizvodnji i ugradnji armirano-betonskih zavjesa, zatim radovi na polaganju kolektora oborinske odvodnje u tupu buduće prometnice, ugradnje kamene obloge na obalnom zidu te su započeli i radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava. Prema dinamičkom planu, radovi na polaganju instalacija niskonaponske i telekomunikacijske mreže, trebali bi započeti kroz dva tjedna.

Podsjetimo, rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale (II, III i IV faza izgradnje) kapitalna je investicija od javnog interesa koje ujedno predstavlja najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina. Investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, a u potpunosti je financirana izvanproračunski, europskim i nacionalnim sredstvima. Po završetku projekta povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist